Navijači ostali zbunjeni: Google "otkrio" ko će igrati u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru

Greška popularne tražilice

Navijači ostali zbunjeni: Google "otkrio" ko će igrati u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru

Edmir Škorić

Dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, Google je sasvim slučajno šokirao svoje posjetitelje objavivši ko će igrati u velikom finalu.

“Ako nečega nema na Googleu, onda to i ne postoji", obično kažu za najpopularniju tražilicu na internetu. Hoće li to biti slučaj i za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru? Saznat ćemo za više od dva mjeseca, no Google nam je danas privremeno "otkrio" ko će odmjeriti snage u velikom finalu.

Već nekoliko dana nakon što ste unijeli odgovarajuću frazu u Google, mogli ste vidjeti informaciju da će se 18. decembra na stadionu Lusail igrati utakmica između Francuske i Brazila.

Iz Googlea su uočili grešku i ispravili je, no screenshotovi su već obišli internet.

Francuzi će u Katar doputovati kao aktualni svjetski prvaci. U grupnoj fazi turnira čekaju ih Danska, Australija i Tunis. Brazil će pak igrati protiv Srbije, Švicarske i Kameruna.

Oglasi

Nema sumnje da obje reprezentacije imaju toliko talentovanih i velikih igrača da bi se mogle susresti u finalu Svjetskog prvenstva. No, kada se radi o tako velikom turniru kao što je Svjetsko prvenstvo, nemoguće je odrediti favorite i pretpostaviti bilo šta.

No, dođe li do takvog finala, bilo bi to reprizra legendarnog finala iz 1998. godine, kada je Francuska pred svojim navijačima pobijedila Brazil s 3:0. Bio je to duel Zinedinea Zidanea i čuvenog brazilskog napadača Ronalda, ali je u potpunosti na kraju briljirao Francuz.

Drugi veliki meč ove momčadi odigrale su u četvrfinalu Mundijala 2006. godine. Tada je "stara" Francuska sa Zidaneom, Henryjem i Vieirom pobijedila Brazilce s 1:0, a tada su za Brazil igrali veliki majstori kao što su Ronaldo, Ronaldinho, Kaka i mnogi drugi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru otvorit će utakmica domaćina protiv Ekvadora koja se igra 20. novembra u 17 sati.

Čeka nas desetine velikih utakmica, osim Brazila i Francuske, mnogi puno očekuju od Argentine sa Lionelom Messijem, Portugala, Njemačke, Engleske, a ne zaboravite da su tu i naši susjedi Hrvati i Srbi. Svi će htjeti svoj komad slave na velikoj pozornici.

Top Komentari

omer
Zasto ste morali spomenuti Srbiju? Zar su oni za vas favoriti? Zar su oni po vama neka fudbalska sila? Zar su oni ikad na nekoj fudbalskoj smotri ostvarili nesto vrijedno paznje kao recimo Hrvatska koja je dva puta bila viceprvak svijeta? A niste spomenilu jednu Spaniju koja je bila svjetski prvak 2010. godine, vec spominjete autsajdera koji muku muci da se plasira na fubdalsko takmicenje, a ako to i uspiju, ne mogu dalje od grupne faze. Tako ce proci i na ovom Mundijalu. Zaista ste smijesni sa vasim tekstovima koje objavljujete.
3 2
SarajFK
A je lo Mozzart otkrio koji rezultat ce biti izmedju simin han city i bivseg fk sarajevo ili jos razmisljaju kome da se smiluju? Da li ljudi iz mozarta vise vole azmirove velike sise ili tanovu starletu mirvica?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi