Veliko obećanje koje Brazilcima neće umanjiti tugu ni sekunde

Razočarenje je veliko, no moraju dići glavu

Veliko obećanje koje Brazilcima neće umanjiti tugu ni sekunde

S. Mlaćo
Brazil je još u šoku nakon ispadanja nogometne reprezentacije od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Javnost 'traži' krivce, selektor Tite je već bivši, a kritike idu i na račun glavnih zvijezda.

Mnogi članovi reprezentaciju pokušavaju da 'pronađu' riječi i obrate se javnosti, a jučer je to učinio i Neymar.

Sada se oglasio Vinicus Junior koji je kazao da obećava da će Brazil osvojiti Svjetsko prvenstvo za četiri godine.

Plakao sam u avionu, u svlačionici, plakao i kada sam došao kući. Plakaću kada god pomili kako smo bili blizu. Najgori dan je to bio u mom život“, napisao je Vinicus, a onda poslao poruku Brazilcma.

“Nismo uspjeli u važnom trenutku i sve smo vas iznevjerili. Oprosti Brazile, hvala ti na ljudi i podršci. Brazil će da osvoji svijet 2026. godine, zapamtite ovo“.

Oglasi

Dodao je da voli nogomet i da vjeruje u nove prilike gdje će se Brazil vratiti na vrh, gdje po njemu i zaslužuje. Božji planovi su dosta veći od naših. Vratićemo se jači nego ikada“, optimista je krilni napadač.

Podsjetimo, jučer se oglasio i Neymar.

“Psihički sam uništen. Ovo je svakako bio poraz koji me najviše zabolio, zbog kojeg sam deset minuta bio paralizovan i odmah nakon meča pao u neprekidni plač. Bolit će dugo, nažalost. Borili smo se do kraja. To je ono na šta sam ponosan kod saigrača, jer zalagaja i posvećenosti nije nedostajalo. Ova grupa je to zaslužila, mi smo to zaslužili, Brazil je to zaslužio“, napisao je Neymar te dodao.

Ali ovo nije bila volja Božija. Bilo je vrijedno svake žrtve osjetiti naklonost svakog sa terena. Hvala svima na podršci reprezentaciji. Nažalost, nije uspjelo. Bolit će dugo, dugo. Hvala ti na svemu, Bože moj, svi smi dao, tako da ne mogu da žali. Samo hvala što paziš na mene“.

Nakon utakmice Neymar je bio neutješan, te je plakao kao malo dijete, a saigrači su ga pokušali smiriti.

Poslije utakmice najbolji nogometaš Brazila u ovom trenutku priznao je da možda više neće obući dres reprezentacije.

"Iskreno ne znam. Mislim da nije pravi trenutak da govorim o tome. Moram razmisliti šta je najbolje za mene. Neću zatvoriti vrata reprezentacije u ovom trenutku, ali ne mogu garantovati da ću više obući dres Brazila", Neymar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tako bi utakmica protiv Hrvatske mogla biti posljednja u internacionalnoj karijeri za Neymara, što bi bilo zaista iznenađujuće, no to se vjerovatno neće desiti.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi