Ko će biti novi selektor nakon razočarenja u Kataru: Brazilci će sve učiniti za Pepa Guardiolu

Tite je postao bivši odmah nakon ispadanja od Hrvatske

Ko će biti novi selektor nakon razočarenja u Kataru: Brazilci će sve učiniti za Pepa Guardiolu

S. Mlaćo
Već sada je jasno da će reprezentacija Brazila doživjeti velike promjene nakon ispadanja na Svjetskom prvenstvu od selekcije Hrvatske.

Prvi je ceh platio selektor Tite koji je postao 'bivši', a već sada se špekuliše ko bi mogao biti njegov nasljednik.

U igri je više imena, a najzvučnije je svakako Pep Guardiola.

Kako prenosi katalonski Sport, Guardiola je dobio ponudu iz Brazila i sada je u velikoj dilemi.

Ima čvrst ugovor sjajni stručnjak do 2025. godine u Manchester Cityju,  te je teško očekivati da napusti Etihad. Potvrdio je to i legendarni Ronaldo Nazario de Lima koji je kazao da je Guardiola ranije razgovarao sa čelnicima brazilskog saveza, no da je odlučio obnoviti ugovor sa Cityjem.

Ipak, Brazilci vjeruju da mi se mogao predomisliti te da bi to za njega bio novi izazov. Pored Guardiole kao ozbiljan kandidat spominje se Abel Ferreira koji sa uspjehom vodi Palmeiras.

Oglasi

Treba istaći da su mediji u Brazilu, ali i bivši igrači sada već bivšeg selektora Titea žestoko vrijeđali nakon poraza od Hrvatske.

Gotovo je. Ovo je Titeov poraz. Potpuna sramota. Kur**n sin nije dao Neymaru da šutira jedanaesterac. Najboljem izvođaču penala na svijetu nisi dao da puca. Magarac", rekao je bivši nogometaš Neto", te je dodao:

"Ti si idiot. Sramota od trenera. Najgori si trener u historiji brazilske nogometne reprezentacije", rekao je Neto za sada već bivšeg selektora Brazila.

Nisu ni mediji bili ništa blaži prema Titeu, te su mu zamjerali što je Militao igrao na poziciji desnog beka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Moramo kriviti Titea za ovo. Ovo je blamaža. Pozvao je bekove kojima ne vjeruje poput Danija Avlesa. Danas je Danila, umjesto na desnog, stavio na lijevog beka, a Militaa uveo na desnog beka", piše Uol sport.

Tako je Tite nakon eliminacije sa Svjetskog prvenstva postao jedna od najomraženijih osoba u Brazilu.

Top Komentari

King_Kenny
...vodite ga odmah.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti