U Realu su sinoć bili u šoku kada su vidjeli fotografiju svoje zvijezde na meču Brazila

Novi udarac za Kraljeve

U Realu su sinoć bili u šoku kada su vidjeli fotografiju svoje zvijezde na meču Brazila

Samir Mlaćo

Brazil je sinoć u južnoameričkim kvalifikacijama poražen od Kolumbije 2:1, ali pored poraza, dobili su još jedan žestok udarac.

Naime, sinoć se povrijedio član Rel Madrida Vinicius Junior i još uvijek nije poznato o kakvoj se tačno povredi radi, te koliko ga neće biti na terenu.

Zvijezda Kraljeva se povrijedila bez ikakvog kontakta, pratio je jednu akciju sredinom prvog dijela, a zati samo zastao i sjeo na teren. Zatražio je da uđu doktoru te ukažu mu pomoć, a da li se radi o problemima sa mišićima lijeve noge ostaje da se vidi. Vrlo brzo je zamijenjen i šepajući je napustio teren, a zatim je sjeo pored klupe.

Doktori su mu ukazivali pomoć i jasno je da se radi o velikim problemima. Popularni španski AS navodi da je vjerovatno da Vinicusa ne bude na terenu do kraja ove godine, no da će detaljni pregledi dati jasniju sliku.

Alarmi su upaljeni i u Realu, gdje sa nestrpljenjem očekuju prve informacije. Najprije su se povrijedili Jude Bellingham, i Eduardo Camavinga, a sada i još jedan itekako bitan igrač.

Oglasi

Lijevu nogu Vinicus je povrijedio i u augustu u duelu protiv Celte Vigo, te je briga stručnog štaba u Realu sada još veća. Tada je van terena bio mjesec dana, a koliko će sada, ostaje nam da vidimo.

U Realu neće po lijepom pamtiti reprezentativnu pauzu, čak naprotiv. Na treningu selekcije Francuske povrijedio se Eduardo Camavinga i njega neće biti određeni period u kadru. Jude Bellingam se povukao iz reprezentacije Engleske zbog povrede ramena.

Sada je loša vijest stigla i iz Brazila, pa sigurno Carlo Ancelotti i nije mnogo spavao. Preostaje mu da se okrene nekim drugim nogometašima, te da Real nastaviti sa pobjedonosnom serijom.

Madriđani su u prvenstvu nakon 13 kola na drugom mjestu, tik do sjajne Girone koja drži lidrsku poziciju. Real zaostaje dva boda, no vjeruju svi u Madridu da će na kraju stići na lidersku poziciju i istu zadržati do kraja te proslaviti novi naslov prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Smetljar!!!Nije zaštićen kao u La Ligi.Pljuc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi