Konačno se i to desilo: Bosna i Hercegovina ima predstavnika u grupnoj fazi!

Zrinjski za historiju

Konačno se i to desilo: Bosna i Hercegovina ima predstavnika u grupnoj fazi!

Esmer Oštraković

Ekipa Zrinjskog iz Mostara ispisala je historiju kada je riječ o fudbalu u Bosni i Hercegovini jer će sasvim sigurno igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Iako su poraženi večeras na gostovanju kod Breidablika, Zrinjski je izborio prolaz u play-off za grupnu fazu Evropske lige.

Tamo će igrati sa LASK-om, a čak i ako bude eliminisana, ekipa Zrinjskog je siguran učesnik grupne faze Konferencijske lige.

Prvu ozbiljniju priliku na večerašnjoj utakmici imao je Zrinjski i to u 7. minuti. Kiš je centrirao, ali Ćorluka nije uspio ugroziti gol domaćih.

Tri minute kasnije nova jako dobra prilika za Zrinjski. Bragason je ovaj put uspio da zaustavi Kiša.

Oglasi

Nova prilika za Kiša u 15. minuti. Ipak, dribling viška napravio je fudbaler Zrinjskog i propala je dobra šansa.

Prvi neugodan napad Breidablika viđen je u 26. minuti. Probao je Yeoman, ali je njegov šut na kraju blokiran.

Kiš je u 33. minuti probao iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola Bragasona.

Domaća ekipa je u 42. minuti postigla gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Jedini gol na večerašnjoj utakmici viđen je u 55. minuti. Dobra akcija domaćih, centaršut u sredinu i nespretna intervencija Jakovljevića koji postiže autogol.

Oglasi

Samo minut kasnije sjajna šansa za Ingvarssona, ali srećom po prvaka Bosne i Hercegovine, nije uspio postići gol.

Nakon toga praktično ništa vrijedno spomena sve do 82. minute kada je Tičinović pretrpio žestok udarac zbog čega je na kraju morao napustiti teren.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Muminović je u 88. minuti pokušao nakon kratke kombinacije, ali lopta ide pored gola.

Do kraja utakmice nije se desilo ništa važno, te je Zrinjski uprkos porazu uspio ispisati historiju bh. fudbala.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ss.ba
Čestitam Zrinjskom. Nadam se da ce proci grupnu fazu i sto bolje predstaviti drzavu Bosni i Hercegovinu. Ma kako jedni ili drugi ili treci mislili. Zrinjski predstavlja Bosnu i Hercegovinu.
13 0
user1665931807
Hajmo realno iskreno i pošteno, da je ovaj sistem bio ranije, i Sarajevo i Željezničar, i Široki i Zrinjski bi davno igrali grupnu fazu, nikad lakši put, ljudi dobili dvije utakmice, pazi dvije utakmice od 6, upisali tri poraza i jedan remi i prošli u grupnu fazu
6 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi