Gotovo je: Juventus završio još jedno veliko pojačanje

Bremer potpisuje ugovor

Gotovo je: Juventus završio još jedno veliko pojačanje

E. Škorić

Najbolji defanzivac Serije A u prošloj sezoni, Gleison Bremer, potpisat će za Juventus.

Brazilski defanzivac dogvorio je sve uslove sa Juventusom, a u međuvremenu je Torino prihvatio ponudu gradskog rivala od 47 milona eura.

Inter je imao verbalni dogovor u vezi Bremerovog transfera, ali se u utrku uključio Juventus. koji je prodajom Matthijsa de Ligta Bayernu za 80 miliona eura skupio dovoljno novca za realizaciju transfera.

Na kraju je Juve dao mnogo bolju ponudu Torinu od Intera, pa je i transfer guru Fabrizio Romano na neki način "potvrdio" prelazak Brazilca u redove Stare dame.

Mnogi smatraju da je Juventus uradio sjajnu stvar tako što je jednog stopera prodao za 80, a drugog doveo za mnogo manje novca, još ako se zna da je riječ o najboljem stoperu lige...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bremer je u Italiju došao u ljeto 2018. godine iz Atletico Mineira, a u Seriji A je ukupno odigrao 98 utakmica i dao je 11 golova uz tri asistencije. Prije njega u Juventus su došli Ange Di Maria i Paul Pogba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Šinter ostaje usran..!!!! FORZA JUVEEEEEEEEEEEEEEE
9 3
King_Kenny
...dobise boljeg igraca od De Lighta i ostade im jos 30 miliona,dobar posao,nema sta...
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi