Predsjednik Intera hitno stigao u prostorije kluba, saopštio Marotti loše vijesti i otišao

Ništa od povećanja budžeta

Predsjednik Intera hitno stigao u prostorije kluba, saopštio Marotti loše vijesti i otišao

Edmir Škorić

U sjedište Intera danas je stigao predsjednik tog kluba Steven Zhang, ali nije imao dobre vijesti za rukovodstvo tima predvođeno direktorom Beppeom Marottom.

Zhang je, prema italijanskim medijima, stigao u prostorije kluba, napustivši tako odmor prije vremena, a sve s ciljem da obavi razgovor sa Marottom, koji ne uspijeva u određenim ciljevima ovog ljetnog prijelaznog roka.

Romelu Lukaku za sada je najveće ovoljetno pojačanje Intera, ali klub ima namjeru još da se pojača. Jedan od ključnih ciljeva je stoper Torina Gleison Bremer, a za njegov potpis se svim silama bore i u Juventusu, posebno sada kada su Matthijsa de Ligta prodali Bayernu za 80 miliona eura.

Jedan od najboljih defanzivaca Serije A bio je na rubu transfera u Inter, ali sada je Juventus navodno mnogo bliže njegovom dovođenju.

Mogao bi to biti još jedan udarac za plavo-crne nakon što je prethodno Paulo Dybala u posljednji čas odlučio da kao slobodan igrač pređe u Romu.

Marotta je specijalista za transfere, no čini se da je naišao na određene probleme u realizaciji. Da stvar bude još gora, Zhang je odbio da poveća budžet za transfere, tako da je Bremer sada još dalje od Giuseppe Meazze, a sve bliže Torinu.

Torino traži 40 miliona eura za Bremera i Juventus će to bez problema da plati nakon prodaje De Ligta, dok Inter ne uspijeva da završi transfer Milana Šrinara u PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter nakon Zhangovog "ne" ostaje na samo 30 miliona eura za transfere, pa će Marotta morati da se snalazi, a svjestan je da su klubu neophodna još neka pojačanja. Vremena do kraja prijelaznog roka ima, ali novca ne previše. Interovi konkurenti sve se više pojačavaju, svjesni su to ga svi na Meazzi, ali Zhang trenutno ne može da odriješi kesu i traži od Marotte da nešto sam smisli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
A, pa Bremer je vec u Torinu :) i zamisli, lik muhaem dosao samo da kaze ne moze i vratio se tamo odakle je dosao. Fkt je glup, nije mu palo na pamet da ima telefon :D (mogap je i viberom da ne trosi ako je u roamingu)
2 0
Inter_tz
Bem ti kinesku majku,vise ga treba otjerat da mlze sve bi prodao a nikakvu adekvatni zamjenu nasao
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti