U srijedu navečer smo dobili i najgoreg trenera u historiji Lige prvaka

Samo dvije pobjede u 20 utakmica

U srijedu navečer smo dobili i najgoreg trenera u historiji Lige prvaka

Edmir Škorić

Utakmicama u srijedu navečer kompletirano je drugo kolo grupne faze Lige prvaka. Iako je to možda prošlo ispod radara, dobili smo i najgoreg trenera u historiji ovog elitnog takmičenja.

Jučer smo uživali u fudbalskim poslasticama, a ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu posebno su privlačili dueli Borussije i Milana u Dortmundu, Newcastlea i PSG-a ili Porta i Barcelone.

Međutim, dosta uzbudljivo je bilo i u Škotskoj gdje je Celtic kao domaćin poražen od Lazija sa 2:1. Škoti su poveli golom Furuhashija u 12. minuti, ali je Vecino u 29. minuti izjednačio na 1:1.

Dugo je taj rezultat bio aktivan, a kada se činilo da će timovi podijeliti bodove, gosti iz Rima su duboko u nadoknadi preko Pedra došli do preokreta i velika tri boda.

Sada u grupi E Atletico i Lazio imaju po 4 boda, Feyenorod 3, a na dnu tabele je Celtic sa dva uvodna poraza, te mu slijede teški mečevi protiv Atletico Madrida.

Oglasi

Na klupi Celtica je 50-godišnji stručnjak Brendan Rodgers, koji je ekipu preuzeo ovog ljeta nakon što je dobio otkaz u Leicesteru.

Porazom na Celtic Parku trener koji je od 2012. do 2015. bio i na klupi Liverpoola upisao je negativan rekord koji će sigurno htjeti popraviti.

Prema pisanju medija u Britaniji, Rodgers je statistički gledano postao najgori trener u historiji Lige prvaka.

Na tabeli koja uzima u obzir samo menadžere s najmanje 20 utakmica u najvećem klupskom takmičenju, Rodgers je najgori.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od 20 utakmica u Ligi prvaka, Rodgers je samo dva puta uspio da ostvari pobjede, pet puta je remizirao i čak 13 puta je poražen.

Prvu pobjedu u ovom takmičenju je ostvario kao trener Liverpoola 2014. godine protiv Ludogoreca (2:1), a drugu u svom prvom mandatu na klupi Celtica protiv Anderlechta (3:0).

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Buduci trener NULLERSA iz LONDONA..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi