Nakon Newcastle Uniteda arapski princ kupuje još veći klub!

Ponudio milijardu eura

Nakon Newcastle Uniteda arapski princ kupuje još veći klub!

A. Čaušević

Mohammed bin Salman, saudijski princ i prvi čovjek iza kralja u Saudijskoj Arabiji se nalazi na čelu investicijskog fonda (PIF) koja je nedavno postala vlasnik Newcaste Uniteda.

Newcastle United je tako odjednom dobio najbogatijeg vlasnika u svijetu fudbala. Njegovog bogatstvo se procjenjuje na 320 milijardi funti.

Prema najavama iz Italije Mohammed bin Salman se neće zaustaviti na kupovini Newcatle Uniteda već sada planira kupiti još već klub.

Naime, bogataši iz Saudijske Arabije su prema nekim informacijama ponudili čak milijardu eura za kupovinu Intera.

Inter već nekoliko mjeseci ima ozbiljnih finansijskih problema zbog čega su bili primorani da prodaju najbolje igrače kao što su Romelu Lukaku i Ashraf Hakimi.

Milanski klub je u vlasništvu porodice Zhang čija je kompanija Suning doživjela ogromne gubitke u proteklom periodu pa se ne isključuje i prodaja aktuelnog prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije su gazde Nerazzurra posudile 275 miliona eura kako bi osigurali plate zaposlenim, a kredit će morati vratiti u naredne tri godine.

Uskoro se očekuje i odgovor porodice Zhang. U slučaju pristanka bio bi to definitivno početak nove ere na stadionu Giuseppe Meazza.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Hajde sto je vecina COPY/PASTE kod vas, al da ne znate ni imena da pravilno napisete je haos, lik se zove ACCCCCCHRAF HAKIMI a ne ASSSSSHRAF, moja tetka koja u Bingu radi bi mogla se znaci bez problema baviti novinarstvom...
8 0
miki30
Pa ovo treba zabraniti. Nemožeš se svjesno zaduživati do guše i onda se prodaš nekom šeiku i svi problemi rješeni. Onda bi trebali sad i ostali klubovi koji pametno ulažu novac kupovati sve redom davati plate od 40, 50 mil. godišnje pa onda kad ulete u minus od milijardu eura lagano se prodati kakvom arapu i to je to. Cirkus ovaj fudbal postao.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi