Artetina mašinerija i danas pokazala snagu: Arsenal rutinski do nova tri boda

Topnici u gostima pobijedili Brenford

Artetina mašinerija i danas pokazala snagu: Arsenal rutinski do nova tri boda

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su bez većih problema u gostima pobijedili Brentford sa 3:0 u meču osmog kola Premiershipa.

Arsenal ove sezone igra u zaista odličnoj formi, a da ih poraz od Manchester Uniteda nije toliko potresao Topnici su pokazali već danas kada su došli do šeste pobjede u ovoj sezoni.

Londonski klub je odigrao još jedan sjajan meč i čini se bez puno muke uspio da dođe do tri boda danas protiv Brentforda.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i uspjeli su već u 17. minuti da povedu sa 1:0. Saka je centrirao iz kornera, a najviši u šesnaestercu domaćih bio je Saliba koji glavom pogađa za vodstvo Arsenala.

Arsenal je nakon gola za vodstvo nastavio s odličnom igrom, a to se Topnicima isplatilo samo deset minuta kasnije.

Oglasi

Ovaj put Xhaka je bio asistent i odlično je uposlio Gabriela Jesusa koji sjajno glavom matira golmana Brentforda i pogađa za 2:0 i sigurno vodstvo Arsenala.

Pitanje pobjednika u ovom meču Arsenal je riješio sa samom startu drugog poluvremena.

Topnici su u 49. minuti došli i do trećeg gola, a na scenu je stupio Fabio Vieira. Portugalac je zabio sjajan pogodak s nekih 25 metara za 3:0, te je to za njega bio debitantski gol u dresu Arsenala.

[twitter]https://twitter.com/DEANFOOTBALL1/status/1571471384697528321[/twitter]

Brentford je tek nakon trećeg primljenog gola zaigrao nešto bolje i pokušao je da dođe do počasnog gola, ali to nije uspio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači domaće ekipe stvorili su nekoliko dobrih prilika u finišu drugog poluvremena, ali je Arsenal sačuvao svoju prednost i na kraju zasluženo došao do nova tri boda.

Arsenal se vratio na prvu poziciju na tabeli sa 18 bodova, te ima bod više u odnosu na Manchester City i Tottenham.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi