Haos u Engleskoj: Otkazane još tri utakmice Premier lige, ali i jedan meč Evropske lige

Zbog smrti kraljice Elizabete II

Haos u Engleskoj: Otkazane još tri utakmice Premier lige, ali i jedan meč Evropske lige

Edmir Škorić

Zbog smrti kraljice Elizabete i njene sahrane, otkazane su brojne utakmice engleskih klubova.

Većina policijskih snaga usmjerena je ka sahrani kraljice Elizabete II, zbog čega je UEFA pomjerila meč Napolija u Ligi prvaka u Glasgowu protiv Rangersa sa utorak na srijedu, dok je u potpunosti otkazan duel Arsenala i PSV-a u Evropskoj ligi, a koji je bio planiran za četvrtak.

Chelsea će pak odigrati sutrašnji meč Lige prvaka protiv Salzburga na svom Stamford Bridgeu, s tim da neće biti intonirana himna takmičenja prije početka utakmice.

Ipak, ljubitelje engleske Premier lige brine to što će se narednog vikenda najvjerovatnije otkazati derbi između Chelseaja i Liverpoola.

U četvrtak navečer umrla je Elizabeta II., kraljica koja je najduže vladala u povijesti Velike Britanije. Uoči nacionalne žalosti, odgođeno je 7. kolo Premier lige koje se trebalo odigrati prošlog vikenda.

"Tokom jutarnjeg sastanka, klubovi Premier lige odali su počast njenom veličanstvu Elizabeti II. Kako bi proslavili njen jedinstveni život i njen doprinos funkcioniranju nacije, te u znak poštovanja, utakmice Premier lige koje su se trebale održati ovog vikenda će biti odgođene. Također i utakmice u ponedjeljak. Više informacija o utakmicama Premier lige tokom razdoblja žalosti dobit ćemo u dogledno vrijeme", objavljeno je u petak, dan nakon kraljičine smrti.

Osim derbija Chelsea - Liverpool, otkazan je i duel Manchester Uniteda protiv Leedsa, te Brightona i Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će u okviru 7. kola Premier lige biti odigrano sedam od deset utakmica. U petak će igrati Aston Villa i Southampton te Nottingham Forrest i Fulham, dan kasnije Wolves - Manchester City, Newcastle i Bournemouth te Tottenham i Leicester.

U nedjelju na programu dva meča. Brentford od 13h dočekuje Arsenal, a od 15:15 sati sastaju se Everton i West Ham. Naknadno će biti poznati novi termini odigravanja otkazanih utakmica.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Fakat nikako da ovo skontam .. nece biti dovoljno policijskih snaga u Glazgovu jer ce ova baba da bude kopana u Windsor-u 6 dana kasnije ? Ali u redu je ako igraju dan posle sto je 5 dana pred sahranu? Onda Chelzi igra u srijedu ... a arsenal nemoze u Cetvrtak ? I koji K himna pred utakmicu ima sa bilo cim ? hahahahha CIRKUS KOLORADO !!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi