Brescia po drugi put ove sezone otpustila Corinija i pronašla novog trenera

Lopez na Rigamontiju

Brescia po drugi put ove sezone otpustila Corinija i pronašla novog trenera · Zvanično

Iako je u nedjelju izdao saopštenje u kojem je "kategorički odbacio glasine koje su se pojavile u italijanskim medijima o promjeni na klupi Brescije", predsjednik Brescije Massimo Cellino je napravio upravo to.

Naime, Brescia je jutros odlučila prekinuti saradnju sa Eugeniom Corinijem, a na mjesto šefa stručnog štaba je postavljen Diego Lopez.

Corinija je Brescija već jednom ove sezone otpustila. Desilo se to 3. novembra 2019. godine, ali je isti stručnjak vraćen na Rigamonti mjesec dana kasnije nakon što je Fabio Grosso vodio ekipi do tri uzastopna poraza (gol razlika 0-19).

Povratkom Corinija na klupu rezultati Brescie su se nakratko popravili, ali je onda ponovo sve krenulo nizbrdo i Brescija je u zadnjih šest kola Serije A uspjela osvojiti tek dva boda.

Takva serija je ostavila Bresciju na dnu tabele Serije A, pa je Corini ponovo, jutros, dobio otkaz.

Na mjesto šefa struke Brescie postavljen je urugvajski stručnjak Diego Lopez koji je bio bez angažmana od napuštanja kormila ekipe Penarola u decembru 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On se nedavno povezivao sa Genoom, ali je sada dogovorio saradnju sa Brescijom koju će pokušati izvući iz teške situacije.

Inače, 45-godišnji Lopez ima iskustvo vođenja klubova u Seriji A, a najviše vremena (u dva navrata) je proveo na klupi Cagliarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi