Brescia: Voljeli bismo izbjeći nastavak takmičenja iz poštovanja prema tužnoj stvarnosti

Stav kluba sa Rigamontija je jasan

Brescia: Voljeli bismo izbjeći nastavak takmičenja iz poštovanja prema tužnoj stvarnosti

Teme:

I dok se Italijanski fudbalski savez (FIGC) svim silama trudi pronaći rješenje za nastavak takmičenja u Seriji A, dosta su glasni i oni koji smatraju da se to nipošto ne treba činiti.

Među njima je i Brescia, na čelu sa svojim predsjednikom Massimom Cellinom.

Brescia je klub iz istoimenog grada koji se nalazi u Lombardiji, italijanskoj pokrajini najteže pogođenoj pandemijom novog koronavirusa.

Sve se češće priča da bi se takmičenje u Seriji A, prekinuto zbog koronavirusa, moglo nastaviti u terminu između 20. i 28. maja i da bi sezona mogla biti okončana do kraja jula.

To se, međutim, nesviđa Bresciji, posljednjeplasiranoj ekipi Serije A, pa je klub izdao novo saopštenje.

Iz Brescije su poručili da bi klub "volio izbjeći nastavak igranja utakmica iz poštovanja prema tužnoj stvarnosti u gradu."

Navodi se i da bi vraćanje novca vlasnicima sezonskih karti, čak i da se sezona nastavi pred praznim tribinama, bilo daleko od laganog zbog toga što su porezi već plaćeni na zaradu od istih.

Umjesto toga, Brescia je predložila svojim navijačima popust na sezonske karte za novu sezonu.

"Naši igrači su pokazali veliku dozu osjetljivosti i odgovornosti jer su gotovo u potpunosti, jako brzo, prihvatili rezanje plata kako bi se održao integritet kluba u ovim delikatnim vremenima", također stoji u saopštenju Brescije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, osim Brescije, javno su protiv nastavka sezone istupali još brojni drugi italijanski klubovi i njihovi čelnici.

UEFA i FIGC za sada ne žele ni čuti za scenarij potpunog otkazivanja sezone...

Top Komentari

Dtox
Da su na prvom mjestu bilo bi nesto poput " mi zelimo da nastavimo takmicenje u znak podrske nasim navijacima koji nazalost vise nisu medju nama". Samo interes i nihe cudo sto smo svi u ****ima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi