Novi "predator" na fudbalskim terenima: Ima 19 godina, igra za velikana i već sada je zvijer

Izgleda nevjerovatno

Novi "predator" na fudbalskim terenima: Ima 19 godina, igra za velikana i već sada je zvijer

A. Čaušević

Moderni fudbal je sport u kojem je podjednako važna fizička snaga koliko sama tehnika i talenat. 

Već neko vrijeme fudbal se promijenio te na terenu vrlo često možemo vidjeti "nabildane" fudbalere koji mnogo pažnje posvećuju mišićnoj masi.

Proteklih godina mnogo fudbalera je doživjelo značajnu transformaciju te izgledaju zaista impresivno kada pokažu svoje mišiće.

Na velikoj sceni se polako i sigurno pojavljuje i novi "predator" kojeg krase brzina i snaga. Riječ je o Brianu Brobbeyu.

AFC Ajax youngster Brian Brobbey is an absolute beast 😲

Posted by 433 on Wednesday, January 19, 2022

Brobbey ima 19 godina te igra na poziciji napadača, a njegovi nožni mišići izgledaju zaista nevjerovatno da mu može pozavidjeti i Adama Traore.

Talentovani fudbaler je član Ajaxa gdje se vratio početkom januar nakon što je prošlu polusezonu igrao u RB Leipzigu.

Brobbeya zastupa ko drugi nego Mino Raiola koji ga je ljetos besplatno odveo u njemački klub, ali ga je brže bolje vratio u Nizozemsku.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Čim se vratio kući snažni napadač je odmah pokazao kvalitet te je u svom prvom nastupu protiv Utrechta odmah postigao dva gola.

Inače, Brobbey je prošao sve omladinske selekcije Nizozemske te u toj zemlji od njega imaju velika očekivanja u godinama koje dolaze.

Top Komentari

Celtic
Jest jest sigurno ovaj ima 19 godina...
6 0
Sanagoal
Možeš ici u teretanu i raditi na mišićima ali to nije dobro za fudbalere. Sve to koljena i zglobovi trebaju da nose! Umjeren razvoj, zdravo ishrana I balans u tjelu je sve što treba.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi