Ajax neće imati problema s izostancima zbog AKN: Iz Bundeslige im stiže sjajan napadač

Njihovo dijete

Ajax neće imati problema s izostancima zbog AKN: Iz Bundeslige im stiže sjajan napadač

E. Ganibegović

Ajax je dogovorio prvo pojačanje za zimski prijelazni rok.

Radi se o 19-godišnjem holandskom napadaču Brianu Brobbeyu, koji je trenutno član Leipziga.

Prema posljednjim informacijama on će se pridružiti Ajaxu u narendoj polusezoni kao posuđen igrač, ali opcija otkupa ne postoji, tako da će se na ljeto vratiti u njemački klub.

Podsjetimo, on je u julu ove godine upravo iz Ajaxa, u kojem je ponikao, prešao u Leipzig i do sada je na 14 utakmica u svim takmičenjima upisao tri asistencije.

Tako Ajax ne bi trebao imati problema s izostankom Sebastiana Hallera koji će nastupiti na Afričkom kupu nacija za reprezentaciju Obale Slonovače.

Vrijedi podsjetiti i da će u Ajaxu biti i izlaznih transfera.

Kako je potvrdio ugledni Gianluca di Marzio, 25-godišnji kamerunski golman Andre Onana pojačat će prvaka Italije, Inter, i to nakon što se vrati s Afričkog kupa nacija.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kamerunskom čuvaru mreže ugovor s Ajaxom ističe na kraju sezone, pa je i holandskom klubu u interesu da ga proda na zimu kako bi za njega uzeli kakve-takve novce.

Inače, Ajax se nalazi na 2. poziciji u holandskoj Erediviziji s 42 boda, bodom manje od lidera PSV-a. Imaju najbolju odbranu u Evropi s obzirom na to da su na 18 utakmica primili samo četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi