Briga za Sarrija: Chelsea bez Kantea protiv Eintrachta

Upitan i za eventualno finale

Briga za Sarrija: Chelsea bez Kantea protiv Eintrachta

N'Golo Kante definitivno neće biti na raspolaganju Chelseaju večeras protiv Eintrachta.

Plavci će u sklopu polufinala Evropske lige na svom Stamford Bridgeu ugostiti Eintracht. Nakon što je prvi meč odigran u Frankfurtu završen remijem, jasno je da Chelsea u revanš ulazi kao veliki favorit, međutim problem po trenera Maurizija Sarrija bit će neigranje Kantea.

Ovaj francuski fudbaler je na posljednjem ligaškom meču protiv Watforda zadobio povredu, zbog koje je morao igru napustiti već u 10. minuti, a pregledi kojima je podvrgnut pokazali su da će sa terena morati odsustvovati dvije sedmice.

To ujedno znači da Chelsea neće imati na raspolaganju Kantea večeras protiv Eintrachta, a upitan je također i za eventualno finale.

"Kante je imao problem sa zadnjom ložom, ne toliko ozbiljan, ali će morati pauzirati dvije sedmice. Pokušat ćemo da ga oporavimo za finale ako se plasiramo. Nisam siguran da li će moći, ali možemo dap okušamo", rekao je Sarri uoči utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sarri je priznao također da je odluka da ne odmori Kantea u duelu s Watfordom bila pogrešna.

Podsjetimo, Chelsea i Eintracht iz Frankfurta večeras se na Stamford Bridge stadionu sastaju s početkom u 21 sat. Za finale koje se igra 29. maja u borbi su još Arsenal i Valencia.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi