FIFA nije imala milosti: Chelsea neće moći dovoditi nove igrače u naredna dva prelazna roka!
Klub sa Stamford Bridgea u velikim problemima

Odbijena žalba Plavaca

FIFA nije imala milosti: Chelsea neće moći dovoditi nove igrače u naredna dva prelazna roka!

S. Pašalić
Teme:

FIFA je odlučila odbiti žalbu Chelseaja koja se odnosila na zabranu dovođenja novih igrača u narednih 12 mjeseci.

Chelsea je prije dva mjeseca uputio žalbu nakon što je FIFA izrekla jednogodišnju kaznu zbog kršenja pravila za dovođenje mladih igrača.

Ali FIFA je sada odbacila njihovu žalbu i Chelsea neće moći dovoditi nove igrače u naredna dva prelazna roka.

Plavci sada moraju odlučiti hoće li se žaliti na najnoviju odluku Arbitražnom sudu za sport u nastojanju da se to poništi.

Ako to učine, to im daje tračak nade da će bar odgoditi da zabrana stupi na snagu dok se slučaj ne sasluša što bi im moglo pružiti priliku da dovedu igrače bar u ljetnom prelaznom roku.

"Žalbena komisija FIFA-e odlučila je djelomično prihvatiti žalbu koju je Chelsea FC podnio protiv odluke Disciplinskog tijela FIFA-e za sankcioniranje kluba zabranom registracije novih igrača na nacionalnom i međunarodnom nivou za naredna dva transfer roka"

"Ova se zabrana primjenjuje na klub kao cjelinu s izuzetkom ženskih i futsal timova i ne sprečava odlazak igrača"

"U odnosu na sve muške timove, zabranu registracije novih igrača, kako na nacionalnom tako i na međunarodno nivou, za dva roka za registraciju igrača, potvrdila je Žalbena komisija FIFA-e, uz sljedeću iznimku:

"Odbor za žalbe FIFA-e vjeruje da se zloupotreba Chelseaja sastojala u tome da se ne poštuje zabrana međunarodnog prenosa ili registracije stranih mladih igrača.

"Prema tome, Žalbena komisija FIFA-e odlučila je da, što se tiče kategorija mladih, zabrana neće obuhvatati registraciju maloljetnih igrača mlađih od 16 godina koji ne spadaju u područje primjene članka 19. Pravilnika o statusu i Transfer igrača, što se odnosi na međunarodne transfere i prve prijave stranih mladih igrača"

"Osim toga, FIFA-ina komisija za žalbe potvrdila je novčanu kaznu u iznosu od 600.000 švicarskih franaka. Odluka Odbora za žalbe FIFA-e danas je obaviještena."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi