Nakon što je Conte odbio Romu, Vučica krenula po Maurizija Sarrija
Sarri je osigurao Ligu prvaka sa Chelseajem, ali je i dalje na meti navijača

Trener Chelseaja bi se mogao vratiti u Italiju

Nakon što je Conte odbio Romu, Vučica krenula po Maurizija Sarrija

S. Pašalić

Roma je spremna krenuti u pregovore s Maurizijom Sarrijem nakon što je Antonio Conte odbio ponudu italijanskog kluba.

Conte je bio prvi izbor Rome da naslijedi Claudia Ranierija ovog ljeta, ali 49-godišnjak je odbacio njihovu ponudu u nadi da će dobiti neku bolju.

Sarri je broj dva na popisu Rome, a izvori u Italiji vjeruju da će 60-godišnjak biti otvoren za povratak u svoju domovinu.

Interesovanje Rome bi također spasilo Chelsea od nezgodne odluke o njihovom treneru, koji je uspio vratiti klub u Ligu prvaka, ali ostaje nepopularan kod velikog broja navijača.

Sarri je nekoliko puta ove sezone bio na meti navijača, a kada ih je pokušao okriviti za neuspjeh kluba oni su mu poručili kako nije normalan.

Chelsea je par puta ove sezone bio na korak da Italijanu uruči otkaz, ali je na kraju ipak ekipu izvukao iz loših serija i osigurao Ligu prvaka za narednu sezonu, a mogao bi odvesti klub i do finala Evropa lige nakon što je njegov tim odigrao 1:1 na gostovanju kod Eintrachta iz Frankfurta u prvoj utakmici polufinala ovog takmičenja

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi