Preokret Southamptona za novu pobjedu

Premier liga

Preokret Southamptona za novu pobjedu

Esmer Oštraković

Nogometaši Southamptona su u Brightonu stigli do šeste pobjede.

Southampton je u očekivano teškoj utakmici slavio s 2:1 i to nakon preokreta, pa će Sveti sada sa 20 bodova zasjesti na peto mjseto sa samo četiri boda manje u odnosu na lidere Tottenham i Liverpool.

Poveo je domaćin nakon 26 minuta i dosuđenog penala koji u gol pretvara Gross, a u završnici prvog dijela štoper gostiju Vestergaard je pogodio glavom na centaršut Ward-Prowsea.

U nastavku meča jedan gol je bio dovoljan gostima za tri boda i to sa penala u 81. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

VAR je dugo razmatrao situaciju, činilo se kao faul izvan kaznenog prostora, no na kraju je procijenjeno da je to bilo unutar, pa je Ings zabio s 11 metara za trijumf gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi