Walcott nakon 15 godina strijelac za Southampton, ali gol nije bio dovoljan

Premier liga

Walcott nakon 15 godina strijelac za Southampton, ali gol nije bio dovoljan

E. Oštraković

U posljednjem meču 9. kola engleskog Premiershipa snage su odmjerili Wolverhampton i Southampton, a na kraju je bilo 1:1.

Obje ekipe dobro igraju ove sezone i očekivalo se svakako da će biti napet meč na Molineuxu. Predviđanja su se obistinila, budući da je bilo sve otvoreno do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Po nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu na obje strane, no na odmor se odlazi s rezultatom 0:0. Nastavak ipak donosi nešto efikasniji nogomet i najzad pogotke.

Prvi je pao u 58. minuti. Theo Walcott je iz neposredne blizine pospremio loptu u praznu mrežu i tako stigao do svog prvog gola u dresu Southamptona od 2005. godine. Naravno, tada je zadnji put igrao za ekipu u koju je ovog ljeta ponovo stigao iz Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolverhamptonu je izjednačenje donio rezervista Pedro Neto u 75. minuti, samo pet minuta po ulasku u igru. Raul Jimenez glavom pogađa u 78. minuti, ali radost nije dugo trajala jer je bila podignuta zastavica pomoćnog sudije.

Ostalo je 1:1, a Wolvesi s ovim bodom na tabeli preskaču Manchester United, Crystal Palace i Aresnal pa su deveti sa 14 bodova. Southampton ostaje peti sda 17 bodova.

Top Komentari

SeoRusilac
Jbt na prvu sam pomislio da nosi dres Zrinjevaca hahahah
4 0
Maestro
Veliki talenat u mladosti nažalost nije opravdao očekivanja imao je uslove al se nine dokazao zbog čega to nikom neće biti jasno
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi