Britanski premijer dao dozvolu, od prvog juna se vraća profesionalni sport

Premiership se vraća?

Britanski premijer dao dozvolu, od prvog juna se vraća profesionalni sport

Edmir Škorić

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je da se karantina zbog epidemije koronavirusa još ne ukida, te da profesionalnog sporta u Engleskoj neće biti najmanje do 1. juna, ali da se postepeno radi na ukidanju mjera.

Vlada je objavila dokument na 50 stranica koji detaljno opisuje kako će Engleska početi ublažavati mjere od 1. juna.

Drugi korak tog plana, koji neće biti dozvoljen prije 1. juna, uključuje „dozvoljavanje kulturnih i sportskih događaja da se održavaju iza zatvorenih vrata", a pritom da se "izbjegava rizik velikih društvenih kontakata“.

U dokumentu se navodi da bi ponovno otvaranje mjesta koja privlače velike gužve, poput sportskih terena, "mogla biti u potpunosti moguća tek kasnije, ovisno o smanjenju broja infekcija".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klubovi Premijer lige sastaju se u ponedeljak kako bi nastavili razgovore o ponovnom pokretanju sezone, a odluka Johnsona mogla bi im korisna u donošenju konačne odluke.

U Velikoj Britaniji je od koronavirusa umrlo 31.855 ljudi, najviše nakon Sjedinjenih Država.

Top Komentari

Red
Hajde vise
0 2
SakeArsenal
Daće Bog da se nastavi.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti