Brojne pogreške na statui Zlatana Ibrahimovića razljutili su cijelu Švedsku

Kipar se pravdao da nije on kriv

Brojne pogreške na statui Zlatana Ibrahimovića razljutili su cijelu Švedsku

E. Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović dobio je 2,7 metara visoku statuu u Malmeu početkom ovog mjeseca.

Statua se nalazi ispred novog stadiona Malmea, kluba u kojem je bivši igrač Ajaxa, Juventusa, Intera, Milana, Barcelone, Paris St. Germainea i Manchester Uniteda počeo sjajnu karijeru.

Napadač američkog Los Angeles Galaxyja svečano je otkrio statuu sa svojim likom, visoku 2,7 metara i tešku 500 kilograma.

"Veoma sam sretan zbog mjesta gdje se nalazi statua. To je bila moja želja od početka. U Malmeu sam krenuo i moje srce je u ovom gradu", rekao je tada Ibrahimović.

No, statua je prepuna tipografskih i drugih pogrešaka, što je na kraju razljutilo mnoge u Švedskoj.

Tako su Ibri pripisane dvije titule s Juventusom 2005. i 2006. godine, a Stara dama je zbog skandala u italijanskom nogometu poznatog kao "Calciopoli" izgubila službeno te naslove.

Također, nedostaje slovo C u "Trophee des Champions", pa je napisano "Trophe des Hampions" i sl.

Pogreške su se brzo proširile društvenim mrežama, izazvavši bijes Zlatanovih fanova i u Švedskoj, ali i u ostatku svijeta. Kipar Peter Linde odbio je preuzeti odgovornost za pogreške rekavši da mu je Švedski nogometni savez poslao tekstove koje je kasnije ispisao na kamenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi