Kultni stadion, lagani osmijeh i hladnokrvnost 37-godišnjaka za jednu od najljepših fudbalskih priča

Kao u filmovima

Kultni stadion, lagani osmijeh i hladnokrvnost 37-godišnjaka za jednu od najljepših fudbalskih priča

Haris Zilić

Nevjerovatne priče nam piše ostrvski fudbal ove sezone, a još jedna ispisana je danas ni manje ni više nego u Londonu na kultnom stadionu Wembley.

Ekipa Bromley FC je po prvi put u 132 godine postojanja izborila plasman u profesionalni fudbal na Ostrvu.

U finalu play-offa National lige poznatije kao Konferencija liga, Bromley je nakon boljeg izvođenja penala savladao Solihull Moors.

Junak je bio 37-godišnji Byron Webster koji je postigao odlučujući gol u penal seriji nakon kojeg je nastupilo veliko slavlje igrača i navijača Bromleya.

Bromley FC je većino kroz svoju historijiu igrao u lokalnim ligama, penjali su se do National liga, a sada po prvi put idu u League Two.

Oglasi

Igrat će četvrti rang engleskog fudbala, a to je posljednji profesionalni rang na Ostrvu.

Dan za pamćenje za ovaj mali klub koji je tako snove pretvorio u stvarnost, a kako će se snaći u profi fudbalu vidjet ćemo već naredne sezone u League Two.

Pored Bremelya iz National league u League Two direktno ide ekipe Chesterfielda koja je osvojila titulu u National League.

Iz League Two i profesionalnog fudbala u ovoj sezoni ispale su ekipe Suttona i Forest Greena.

Oglasi

Ovo nije jedina zanimljiva fudbalska priča na Ostrvu ove sezone.

Ipswich je u dvije sezone izborio dvije promocije i plasirali su se u Premiership nakon 22 godine posta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije je Portsmouth izborio povratak u Championship nakon više od decenije pauze.

Bilo je i teških trenutaka pa će tako Birmingham City prvi put nakon tri decenije igrati u trećem rangu fudbala jer su iz Championshipa ispali u League One.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi