Fudbal je tamo više od igre: Izborili plasman u osmi rang takmičenja, nastupilo slavlje za pamćenje
Worcester City/Twitter

Worcester City odigrao odličnu sezonu

Fudbal je tamo više od igre: Izborili plasman u osmi rang takmičenja, nastupilo slavlje za pamćenje

Haris Zilić

Za Englesku se često koristi termin "koljevka fudbala", a skoro svake godine sa Ostrva nam dolaze slike koje ponekad i ostave bez teksta, slavi se apsolutni svaki lokalni uspjeh, a nema kluba da ne broji navijačku skupinu bez obizra koji rang takmičenja igrali.

Početkom aprila u centru pažnje je mali klub Worcester City vjerovatno za mnoge i nepoznanica.

Ipak, oni koji detaljnije prate engleski niželigaški fudbal znaju da je riječ o ekipi koja je igrala ove sezone vjerovali ili ne, deveti rang fudbala.

I na kraju slave. Worcester City je osvojio deveti rang fudbala, ligu koja nosi naziv Hellenic i od anredne sezone će biti osmoligaši.

Iako su izborili plasman u osmi rang fudbala na terenu je nastalo neopisivo slavlje nakon što su i matematički stigli do trofeja.

Oglasi

Igrači i navijači ovog kluba bili su uzbuđeni i dokazali su još jednom da u Engleskoj fudbal ima itekako veliku važnost u društvu.

Primjera radi, Worcester City je sada udaljen četiri ranga od National ranga ili poznatije Konferencija lige, a pet rangova od League TwO ,posljednjeg prfoesionalnog ranga fudbala u Engleskoj.

Za Worcester City je ovo bio i prvi trofej nakon 45 godina, a nakon lokalnih Kupova i trofeja napokon su došli i do ligaškog trofeja i to u devetom rangu takmičenja.

Oglasi

Worcester i nije mali grad kada se gleda cijela okolina, broji oko 100.000 stanovnika, a od poznatijih klubova najbližći su im klubovi iz Birminghama, Aston Villa i Birmingham City koji su udaljeni vožnje oko 50 km.

Naravno, Worcester City je amaterska ekipa i svi fudbaleri proed fudbala imaju i svoje redovne poslove. U klubu se nadaju da će uspon na engleskoj piramidi fudbala rasti i u budućnosti.

Za klubove poput Worcestear veliki uspjeh bi bio kada bi došli do šestog ranga tkamičenja u Engleskoj.

Kada smo spomeuli šesti rang, da kažem da se poznatiji klub Yeovil Town vraća i od naredne sezone će igrati peti rang takmičenja, National ligu i bit će stepen ispod preofesionalnog fudbala gdje smo ih gledali ne tako davno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleska zaista piše nevjerovatne fudbalske priče, uvjerili smo se još jednom.

Sezona u nižim ligama j u finišu, uskoro nas očekuju u play-off utakmice i sigurni smo da će ove godine biti još neka lijepa izanimljiva priča poput Worcester Citya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi