Hoće li Brozović ostati u Interu?
FOTO - EPA

Kreću pregovori

Hoće li Brozović ostati u Interu?

A. Beganović

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović još uvijek nije siguran u kojem klubu će igrati od naredne sezone.

Sjajnom defanzivnom veznjaku na ljeto ističe ugovor sa Interom, a novi još uvijek nije potpisan, pa se sve više špekuliše o imenu njegovog novog kluba.

Povezuje se Brozović sa brojnim klubovima, no kako pišu talijanski mediji, hrvatski reprezentativac bi na kraju ipak mogao ostati u Interu.

Navodno će u narednim danima uslijediti pregovori zainteresiranih strana oko potpisivanja novog ugovora, a kamen spoticanja dosad su bili novci.

Naime, Inter je spreman Brozoviću ponuditi 4.5 miliona eura godišnje plus određene bonuse, dok igrač očekuje zaradu od 5.5 do 6 miliona eura na godišnjem nivou, a da li će zainteresirane strane pronaći zajednički jezik biće poznato u narednim danima.

Inače, Brozović je u Inter stigao 2015. godine iz Dinama i za slavni talijanski klub odigrao je ukupno 251 utakmicu. Postigao je pritom 25 pogodaka kojima je dodao i 34 asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovoj sezoni Brozović je u Seriji A odigrao sedam mečeva, a u Ligi prvaka dva i upisao je jednu asistenciju.

Standardni je član hrvatske reprezentacije, a za Vatrene je odigrao 68 utakmica na kojima je postigao sedam pogodaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi