Stanković: Džeko? U nečemu je Inter izgubio, u nečemu dobio

Trener Crvene zvezde govorio o Nerazzurrima

Stanković: Džeko? U nečemu je Inter izgubio, u nečemu dobio

A. Čaušević

Dejan Stanković je ostavio neizbrisiv trag u Seriji A gdje je svojevremeno bio jedan od najboljih veznjaka, posebno u vremenu kada je igrao za Inter.

Edin Džeko je ljetos stigao u Inter kao zamjena za Romelua Lukakua. Iako je na početku bilo skeptika, popularni Dijamant se pobrinuo da se ne osjeti odlazak odličnog Belgijanca.

U razgovoru za Gazzettu dello Sport Stanković je govorio o odlasku Lukakua i dolasku Džeke na San Siro. Kako kaže ima i pluseva, ali i minusa za Inter.

"Lukaku? Ne čini mi se da Džeko postiže malo golova, naprotiv... Inter je u nečemu izgubio, a u nečemu dobio. Borit će se za Scudetto do samog kraja", kazao je Stanković.

Poređenja radi u prvih sedam kola prošle sezone Lukaku je zabio pet golova u Seriji A, dok je Džeko nakon istog broja utakmica ove takmičarske godine protivničku mrežu tresao šest puta u prvenstvu.

Trener Crvene zvezde komentarisao je i rad Simonea Inzaghija koji od dolaska na klupu Intera nije uspio pobijediti ni u jednoj utakmici protiv zvučnog imena.

"Sada, sa analizom utakmica, svi znaju sve o svima. Ali on je bio takav još prije 20 godina. Proučavao je svaku utakmicu, znao je svaku manu defanzivaca. Nije bio brz, nije imao ni sjajnu tjelesnu građu, ali znao je gdje treba uloviti grešku i napasti protivnika", rekao je srbijanski stručnjak te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U poređenju sa Conteom, ovdje ima malo više prostora za improvizaciju, za individualnu igru. Automatizmi i taktička organizacija moraju biti osnova, ali tada treba popraviti i individualni kvalitet. Sve već podsjeća na Simoneov Inter. Zar ne vidite karakter tima? Da li primjetite kako su postavljene utakmice?"

Inter nakon reprezentivne pauze ima neugodnu gostovanje Laziju. Prema najavama s Apenina Džeko će predvoditi napad Nerazzurra.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

selver79
Dobro je to rekao al nigdje veze ovakav komentar i baba od 80 godina mogla dati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi