"Zahvalio sam se Misimoviću, morao sam brzo izvagati, a nisam nikoga htio da zavlačim"

Odlučio se za klub

"Zahvalio sam se Misimoviću, morao sam brzo izvagati, a nisam nikoga htio da zavlačim"

S. Mlaćo

Bh. stručnjak Bruno Akrapović odnedavno je postao šef struke CSKA Sofia.

Akrapović je u prethodnom periodu sa velikim uspjehom vodio Lokomotiv iz Plovdiva, a zatim je stigao poziv koji nije mogao odbiti.

Čekaju ga novi izazov, a njegov klub je trenutno na četvrtom mjestu, te nastupa i u grupnoj fazi Evropa lige, pa je raspored žestok. Prije CSKA stigao je novi poziv.

Iz reprezentacije BiH. Naša reprezentacija traga već par mjeseci za novim selektorom, a Akrapović je za SportSport.ba potvrdio razgovore sa Zvjezdanom Misimovićem prije nego što će sjesti na klupu CSKA. Nije želio sa tim stvarima izlaziti u javnost, no sada kada je sve gotovo, otvoreno priča o razgovoru sa legendarnim Misketom i svojoj odluci.

"Razgovarao sam sa Misimovićem. Sa bivšim klubom sam imao trzavica, stigla je ta ponuda od CSKA koja se zaista ne odbija. To je iskorak u karijeri za mene, te zaista mi nije bilo jednostavno kada sam razgovarao sa Misimovićem prije nego što ću preuzeti CSKA. Ponosan sam što sam uopšte bio jedan od kandidata, on je bio veoma fer i korektan. Ipak, sada sam u CSKA i želim da pokaže svoje trenerske kvalitete, te još radim na sebi", kazao je Akrapović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

O reprezentaciji priča biranim riječima, no odlučio se za vođenje kluba.

"Vjerujem da će biti vremena i za mene. To bi za mene bilo kao najljepši san. Zahvalio sam se Misimoviću, opet ponavljam bio je veoma korektan, a ja nisam nikoga htio da zavlačim. Morao sam brzo odlučiti, odlučio sam, ipak je CSKA veliki klub. To je kao da u Njemačkoj Bayern Munchen pozove nekog trenera. To se odmah prihvata", dodao je rođeni Zeničanin.

Top Komentari

tuner
Rodjeni zenicanin je termin koji o novinaru govori da je sovinista i da tako vaga ljude. Tesla nije bio ni rodjeni zenicanin ni sarajlija ni mostarac. I zato je manje vrijedan je li?
1 9
Klackalica
Hvala ti Akrapovicu. Uzmi i Peteva za pomocnika panda se okrenemo normalnim ljudima u izboru za selektora
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi