Obuća na kafi sa Petevom: On ima želju da bude selektor BiH, vjerujem da je dobar izbor!
Petev i Obuća (jutros na kafi u jednom sarajevskom restoranu) su veliki prijatelji iz vremena dok su zajedno nastupali za bugarski Litex

Bivši najbolji strijelac Premijer lige o jednom od kandidata za selektora reprezentacije

Obuća na kafi sa Petevom: On ima želju da bude selektor BiH, vjerujem da je dobar izbor!

D. Kurbegović

Jedna od glavnih tema kada je u pitanju nogomet u našoj zemlji jeste izbor novog selektora A-reprezentacije BiH.

Nasljednik Duška Bajevića trebao bi da bude uskoro poznat, a  Komisija N/FSBiH koju čine Zvjezdan Misimović i Emir Spahić jučer je u Sarajevu razgovarala sa Ivaylom Petevom, trenerom iz Bugarske koji je pokazao volju i želju da preuzme Zmajeve.

O Petevu, tačnije njegovoj igračkoj i trenerskoj karijeri već smo pisali. Ipak ovog trenera iz Bugarske najbolje poznaje njegov bivši saigrač iz Litexa Emir Obuća, nekada najbolji strijelac Premijer lige BiH. Igrao je u Litexu zajedno sa Petevom i jučer se susreo s bivšim saigraćem, te sada i jednim od kandidata za selektora BiH. Nekada prvi topnik Premijer lige BiH za SportSport.ba kazao je nešto više o jednom od kandidata za selektora A-reprezentacije BiH.

"Istina, jučer je Petev bio u Sarajevu, bili smo zajedno i znam da je razgovarao s ljudima koji su zaduženi za izbor novog selektora. Imali su konstruktivan razgovor, on ima želju da preuzme reprezentaciju, predstavio im je neke svoje planove" otkriva Obuća.

Bili ste saigrači u Litexu, da li je istina i da ste nakon okončanja karijere ostali veliki prijatelji?

"Istina je, mi smo bili cimeri u Litexu, stvarno smo bili nerazdvojni i ostalo je to prijateljstvo i nakon što su nam se nogometni putevi razišli. Bio sam kod njega gost u Zagrebu kada je bio trener Dinama, bio sam na njegovim treninzima i vidio sam kako je ozbiljan i predan tome poslu, dosta komunicira s igračima, vodio je i reprezentaciju Bugarske i već ima iskustvo u tom reprezentativnom vidu. Znam isto da visoko mišljenje o njemu ima Zdravko Mamić i mislim da je to i rekao Misimoviću i Spahiću".

Kakvo je vaše mišljenje, da li Petev može voditi našu reprezentaciju i ostvariti neki rezultatski pomak?

"Mislim da je on čovjek koji zna i umije raditi pod pritiskom. Pokazao i dokazao je to, mislim da ima dosta iskustva, radio je u Bugarskoj, Hrvatskoj, na Kipru, Saudijskoj Arabiji, Poljskoj. Bio je dobar igrač, a mislim da je i dobar trener. Ja mu želim svu sreću, on je ovdje moj gost, isto kao što sam bio ja njegov u Bugarskoj. Prijateljstvo ostaje zauvijek, bez obzira na to šta će biti", ističe legendarni napadač Sarajeva.

Pojedini mediji su spomenuli vaše ime u kontekstu kao jednog od pomoćnika Peteva u stručnom štabu, da li ste o tome razgovarali danas?

"Vi ste prvi mediji koji me kontaktirao i pitao za to što su neki samovoljno napisali. Ja sam prije svega prijatelj s Petevom i nismo uopće razgovarali o tome. Treba tek vidjeti hoće li čovjek uopće biti izabran za selektora. Ja mu stojim na raspolaganju u svakom slučaju, ali da smo razgovarali eventualno o mom angažmanu je čista dezinformacija", kaže Obuća.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nema vas u medijima, gdje je i šta radi Emir Obuća?

"Nekad me neko negdje pomene, nazove pred gradski derbi i tako, ne žalim se. Imam svoju školu nogometa, posjedujem A-licencu za trenere, naravno da mi je želja raditi u voljenom klubu, a to je FK Sarajevo, ali kada je u pitanju angažman na Koševu od toga još nema ništa. Fokusiran sam na ono što trenutno radim u svojoj školi, a svi znaju moj broj telefona i gdje me mogu naći", kazao je za SportSport.ba Emir Obuća jedan od najboljih napadača Sarajeva u poslijeratnoj historiji i bivši najbolji strijelac Premijer lige.

Promo

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Hahaha Obuća je relevantan,on ako kaze,nema dalje..odmah ga ustolićite!
16 1
milanribar
Sta nam to uvaljujes Obuca, za licne interese, Vidis da je fudbal na margini jos nam treba bugarski kriminalac da zakuca ekser u tabut, sram te bilo ...
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi