Sukob zvijezda Cityja i Uniteda može radovati BiH - Oni se definitivno ne vole
Portugalci međusobno kuhaju i očigledno se ne vole (Foto: Screenshot)

Bruno i Bernardo u obračunu

Sukob zvijezda Cityja i Uniteda može radovati BiH - Oni se definitivno ne vole

M. Šljivak

Manchester City osvojio je FA Kup nakon što je na čuvenom Wembley stadionu savladao gradskog rivala Manchester United s 2:1. Pažnju tokom velikog finala privukli su portugalski fudbaleri Bernardo Silva i Bruno Fernandes koji su se posvađali i umalo fizički obračunali.

Manchester City je pokazao da je u ovom trenutku najbolji engleski tim. Nakon osvajanja nove titule prvaka Građani su uzeli i FA Kup pobjedom nad gradskim rivalom Unitedom s 2:1.

Oba gola za City postigao je Nijemac Ilkay Gundogan. Jedini gol za Crvene đavole postigao je portugalski reprezentativac Bruno Fernandes, a upravo je on bio vinovnik sukoba na poluvremenu utakmice utakmice.

Bruno je imao šta da kaže svom reprezentativnom kolegi Bernardu Silvi. Očigledno se njegova 'bukvica' nije dopala fudbaleru Građana i ovaj je odlučio regovati veoma oštro.

Silva nije dopustio Brunu da ga dodirne. Odlučio ga je odgurnuti, jedan drugom su rekli određene stvari i očigledno da između reprezentativnih kolega ne vlada neka velika ljubav.

Oglasi

Rivalstvo iz klubova vjerovatno se neće prenijeti u selekciji Portugala. Tamo su ipak svi kao jedan, no nema dileme da nakon ovih scena neće biti posebnog odnosa između dvojice sjajnih igrača.

To je svakako i dobra vijest i za nacionalni tim Bosne i Hercegovine koji će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gostovati u Lisabonu kod selekcije Portugala. Susret se igra 17. juna.

Bruno Fernandes i Bernardo Silva su nosioci igre ove reprezentacije. Njihova svađa je svakako dobra stvar i možda donese nešto dobro Zmajevima u jako bitnoj utakmici.

Bernardo Silva i Bruno Fernandes imali su žestok sukob na poluvremenu i sudije su ih smirivale (Foto: EPA)

Bernardo Silva je ove sezone nastupio u 54 utakmice. Ima učinak od sedam golova i osam asistencija, a preostalo je da odigra još finalnu utakmicu Lige prvaka protiv Intera.

S druge strane vječito nervozni Bruno Fernandes je odigrao 59 utakmica i ima sasvim solidan učinak od 14 golova i 15 asistencija. Skromnije je to nego nekih prošlih sezona, iako je United na terenu izgledao bolje.

Crveni đavoli u narednoj sezoni najavljuju lov na City i vidjet ćemo hoće li se konačno vratiti na vrh Premiershipa, gdje su posljednji put bili 2013. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
HAHAHAHAHAHAHAHAHA preglup naslov,jedva cekam utakmicu ponize ovaj protal
2 0
krmak
Istorijska prilika za Bosnu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi