Bruno Fernandes je pretjerao u izjavi: "Ne znam hoće li im dati titulu prvaka..."

Ljut na sudije

Bruno Fernandes je pretjerao u izjavi: "Ne znam hoće li im dati titulu prvaka..."

E. Škorić

Portugalci se teško mire sa neuspjehom i porazom od Maroka u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Portugal je u grupnoj fazio bio sjajan, u osmini finala je razbio Švicarsku sa 6:1, a onda poraz u duelu u kojem su slovili za velikog favorita. Marokanci su trijumfovali sa 1:0 i postali su prvi afrički tim u polufinalu Mundijala.

S druge strane, nakon Brazila ispao je još jedan favorit, a Cristianu Ronaldu je ugašen san o osvajanju titule svjetskog prvaka na zalasku karijere, barem one reprezentativne.

Njegov sada već bivši saigrač iz Manchester Uniteda, Bruno Fernandes, bio je jako ljut na argentinskog sudiju Facunda Tella, baš kao i iskusni Pepe.

"Reći ću sada što imam. Ne znam hoće li dati titulu prvaka svijeta Argentini i iskreno me briga za to. Neshvatljivo mi je da našu utakmicu sudi sudija iz države koja još igra na prvenstvu. Očito je da su sve namjestili protiv nas", rekao je Fernandes.

“Već smo znali kakvi će suci biti na ovom Svjetskom prvenstvu kada smo počeli. Ne želim ići previše u detalje, ali utakmica je toliko često bila prekidana i trebalo je biti barem petnaest ili dvadeset minuta produžetka", dodao je veznjak Portugala, koji tvrdi da je bio čist penal na njemu.

Oglasi

"U prvom poluvremenu čisti penal na meni. Izoliran sam i nikad u životu neću dopustiti da padnem kad sam sam pred golmanom. U takvoj situaciji mogu da pucam i nema potrebe da simuliram".

Pepe nije puno komentarisao igru svoje reprezentacije, ali je imao šta da kaže na suđenje argentinskog arbitra Facunda Tella.

"Nedopustivo je da sudija iz Argentine sudi večeras, nakon onog što se desilo sinoć", rekao je Pepea i dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Messi se sinoć žalio, a danas ovo što smo vidjeli. Nakon svega neka odmah daju titulu Argentini."

Sve to je sada uzaludno Portugalcima, koji odlaze kući, a Maroko u srijedu igra protiv Engleske ili Francuske, dok će Argentina s Hrvatskom u utorak odgrati prvi polufinalni meč.

Top Komentari

YouTalkinToMe
Padavičar, dostojan nasljednik ronalda u simuliranju.
5 1
user1646942280
U porazu se vidi ko je ko. Ovo je možda i najbolje suđenje bilo večeras iako je mogao dati žuti Bruni za simuliranje. Paša, golovi se broje, Maroko je uradio svoj dio posla, vi niste, adio papa i marš kući.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije