Bruno Petković izviždan na Dinamovoj proslavi
Petković na proslavi Dinama (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Jer je pozdravio dvije omražene osobe

Bruno Petković izviždan na Dinamovoj proslavi

Edmir Škorić

U nedjelju su Dinamo i Rudeš odigrali 3:3 na stadionu Maksimir u meču posljednjeg kola HNL-a.

Dinamo je ranije osigurao naslov u Hrvatskoj, a još je osvojio i Superkup te Kup, pa je ovo bila savršena sezona. Na Trgu bana Josipa Jelačića u toku je velika proslava trostruke krune.

Igrači su u autobusu sa stadion Maksimir stigli na Trg. Jedan po jedan su izlazili na binu, a najveće ovacije su dobili Bruno Petković i Arijan Ademi, no sve se promijenilo kada je Petković uzeo mikrofon.

On se zahvalio Vlatki Peres i Mirku Barišiću, donedavnim funkcionerima Dinama koji su godinama sarađivali sa Zdravkom Mamićem.

"Pozivam sve navijače da budu gospoda i da se zahvale ljudima za sve što su napravili za Dinamo". Nakon njegovog apela uslijedile su salve zvižduka.

Oglasi

Potom je napadača podržao Arijan Ademi, veznjak Dinama, koji je rekao:

"Hvala što se došli u ovakvom broju. Slažem se sa svime što je Petković rekao. Treba cijeniti što je bilo prije i nastaviti još bolje. Neću puno kemijati. Želim da ovako bude od početka sezone, da grmi sve i da kraj ne bude nikome stresan", rekao je Ademi kad se obratio navijačima te se tako osvrnuo na izjavu Petkovića koji je pozdravio Vlatku Peras, bivši predsjednicu Uprave i Mirka Barišića, bivšeg predsjednika Dinama. Navijači su ga zbog toga izviždali i psovali.

Podsjetimo da je Vlatka Peras nedavno napustila funkciju predsjednice Uprave Dinama. Uglavnom je jedna od najomraženijih osoba u očima navijača, koji je smatraju "grobarkom kluba", naravno zbog povezanosti sa Mamićem.

Ipak, imala je Vlatka Peras i dobre odluke i s njom je Dinamo osvajao trofeje godinama, ali sada je Izvršni odbor kluba odlučio da je odstrani, no vjerovatno će joj morati plaćati odštetu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Prema ugovoru joj pripada isplata svih plata do 11. marta 2027. godine, odnosno oko 300.000 eura neto, a upravo to je nova Dinamova vlast željela osporiti.

Vlatka je bila na svakom meču Dinama, kao i nedavno u ključnim mečevima protiv Rijeke na Rujevici, ali očigledno je više nećemo gledati na tribinama hrvatskih stadiona kada igra Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi