Petković otkrio tajnu o Hajduku koju čuva 17 godina: "Kad sam saznao šta su uradili, rekao sam..."
Foto: Pixsell

Sada je kapiten Dinama

Petković otkrio tajnu o Hajduku koju čuva 17 godina: "Kad sam saznao šta su uradili, rekao sam..."

Admin Čaušević

Bruno Petković je uz Marka Livaju najkarizmatičnija ličnost u prvenstvu Hrvatske. Iako je sa juga zemlje, svoj zvjezdani status je izgradio u Dinamu. Mogao je to biti slučaj i sa Hajdukom, ali...

Petković je bio posljednji gost u dobro poznatoj emisiji Knjaz kod Vatrenih gdje je otkrio tajnu iz djetinjstva, tačnije šta mu se dešavalo prije 15 godina.

Kao dječak je navijao za Hajduk, ali kada je saznao da su mu od oca tražili određeni novac da potpiše za Splićane rekao je sebi tada da nikad neće doći na Poljud.

"Na granici smo u Metkoviću, Dinamo ima dosta simpatizera u Hercegovini. U mojoj porodici svi su bili hajdukovci. Mali Bruno bio je hajdukovac dok se s 12 godina nije razočarao u Hajduk."

"Tad sam rekao da nikad neću obući dres Hajduka! Bili smo prvaci Dubrovačko-neretvanske županije, zabio sam dva gola Hajduku i bio najbolji na turniru."

"Neki ljudi su kontaktirali mog oca i tražili su neki mali poguranac da dođem u Hajduk. Koliki novac? Nije mi otac rekao."

Oglasi

"Tada sam kao dijete sam sam sebi rekao da neću nikad doći u Hajduk. Kad sam došao u Dinamo, primili su me otvorenih ruku i odlučio sam ostati."

Petković je do sada bio jako poštovan među navijačima Hajduka, a ostaje da se vidi da li će imati promijenjen status nakon posljednjeg otkrića.

Ispričao je fudbaler Dinama kako mu se zna desiti da zakasni na trening zbog čega je do sada nekoliko puta plaćao kaznu.

"Znam nekad zakasniti na trening ako obavijest stave u grupu, nikad ne pratim mobitel. Platio sam kaznu desetak puta u ovih šest godina. Ne čini se puno. Na trening treba doći sat ranije, ako je recimo trening u 11, onda treba doći u 10."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ja dođem u 10:20. To je automatski kašnjenje. Kazna ide po minuti, mijenjala se tarifa nekoliko puta. Trenutno je 500 eura kazna za pet minuta."

Sjajni napadač je govorio i o svom privatnom životu. Kazao je da je njegova supruga Iva Šarić "kapiten" u kući te da je malenom silu Adrianu do sada nekoliko puta promijenio pelene.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti