HNS nikog ne štedi, Petkoviću će prisjesti to što je Jarnija nazvao klaunom

Pokrenut disciplinski postupak

HNS nikog ne štedi, Petkoviću će prisjesti to što je Jarnija nazvao klaunom

Edmir Škorić

Hrvatski fudbalski savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv napadača Dinama i hrvatskog reprezentativca, Brune Petkovića, zbog "počinjenog prekršaja iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a, vezano uz tačku V.1.6. Kodeksa o ponašanju fudbalskih djelatnika i klubova".

Petković je na konferenciji za medije GNK Dinamo uoči gostovanja u Sevilli protiv Betisa komentarisao medijski istup tadašnjeg selektora mlade U17 hrvatske reprezentacije Roberta Jarnija.

"Za koga ću navijati? Pa za koga nego za Betis, ipak je to moj klub. U njemu sam proveo tri sjajne godine, a u Dinamu nisam igrao", rekao je Jarni, a mnogi su u Zagrebu ostali zatečeni njegovom izjavom.

"Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Evropi, a Hrvat je, to je klaun", rekao je Petković.

Ranije je član dalmatinskog niželigaša Mosora iz Žrnovnice pored Splita Mario Lolić prijavio Petkovića HNS-ovoj Disciplinskoj komisiji.

Oglasi

"Igrač ili fudbalski djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, fudbalskom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu fudbalskog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se novčanom kaznom i zabranom igranja na dvije do šest utakmica".

Stoga je sada HNS pokrenuo disciplinski postupak protiv Petkovića koji bi mogao biti kažnjen, možda novčano, a možda i sa nekoliko utakmica zabrane.

Inače, Dinamo večeras u Sevilli igra prvi meč šesnaestine finala Konferencijske lige protiv Betisa. Utakmica se igra s početkom u 21 sat, te je prema mnogima Betis favorit u ovom dvomeču protiv izabranika Sergeja Jakirovića.

Jakirović je uoči ove utakmice na press konferenciji sinoć rekao:

"Očekuje nas zahtjevna utakmica, protiv odlične momčadi, tehnički savršene, dobre organizacije igre i još bolje u tranziciji. Čeka nas veliki izazov, ovo je prvo poluvrijeme, ako možemo odgovoriti intenzitetom i energijom, imamo šanse. Da ne uđemo u run&gun nogomet, to bilo pogubno".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U kakvom je stanju Marko Rog i kada ga možemo očekivati na terenu?

"Marko je u jako dobrom stanju, sve operacije su dobro napravljene. Prošlo je šest mjeseci i tjedan dana od ozljede, on sam kaže da bi za najviše mjesec dana mogao biti maksimalno u treningu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi