Tek je sletio, a opet se pakuje: Petković odlazi u klub gdje ima nedovršena posla, čeka ga elita!
Foto: Cropix

Sjajni napadač želi napustiti Dinamo

Tek je sletio, a opet se pakuje: Petković odlazi u klub gdje ima nedovršena posla, čeka ga elita!

Admin Čaušević

Dinamu su vezane ruke kada je u pitanju Bruno Petković, barem u naredne tri sedmice. Ako je vjerovati najavama s Apenina već se nazire novi klub sjajnog napadača i nastupa na najvećoj mogućoj sceni.

Ono što je sa Dinamom u zraku u novom klubu Petković bi imao zagarantovano. Već uveliko se šuška o njegovom odlasku sa Maksimira, a izgleda je to izvjesnije više nego ikad.

Petković se nije proslavio na Euru. Zlatko Dalić mu je dao šansu, igrao je dovoljno, ali na neki način nije opravdao ukazano povjerenje, posebno je to bio slučaj u utakmici sa Albanijom kada je bio starter.

Uz to je promašio i penal protiv Španije. Tada se pisalo da je prekrišio i timsku hijerarhiju kada su u pitanju penaldžije, ali je na mirnoj i opuštenoj kavi sve razriješio sa Dalićem.

Prije nekoliko dana se vratio u Zagreb, međutim ako je vjerovati posljednjim najavama teško da će se još dugo zadržati u zagrebačkoj prijestolnici.

Bez obzira na igre ispod očekivanog nivoa interes za Petkvića nije opao, a ako je vjerovati pisanjima sa Apenina čeka ga novi odlazak u Seriju A i to u Bolognu.

Oglasi

Bologna je iza sebe imala najbolju sezonu posljednje dvije decenije. Izboren je plasman u Ligu prvaka te će se na Dal'Ari po prvi put u historiji igrati najelitnije klupsko takmičenje.

Petković je dugi niz godina igrao u Italiji, promijenio je i nekoliko klubova. U Seriji A je skupio 42 nastupa, ali nije postigao niti jedan gol.

Ukupno 12 njegovih nastupa u Seriji A je došlo kad je bio član Bologne. Kako nije tresao protivničke mreže u elitnom rangu italijanskog fudbala definitivno se može reći da u tom klubu ima nedovršenog posla.

Osim Bologne za Petkovića je zainteresovan i jako ambiciozni Como kojem je novac najmanji problem, ali "Crveno-plavi" imaju adut u vidu grupne faze Lige prvaka i sigurno su zbog toga u prednosti.

Mjesecima unazad 29-godišnjaka je pokušavao dovesti i Trabzonspor, ali je golgeter iz Metkovića odavno prekrižio Tursku kao opciju za nastavak karijere.

Oglasi

Nekako diskretno je intere prije nekoliko sedmica pokazivala Fiorentina što govori da Petković jako dobro kotira na italijanskom polustrvu.

Dinamo se i ne pita za mnogo stvari kada je u pitanju Petkovićev odlazak, barem ne do 15. jula do kad važi izlazna klauzula od 2.5 miliona eura.

Ukoliko neki klub do polovine sedmog mjeseca ne aktivira klauzulu, onda će osim sa Petkovićem morati sjesti i za pregovarački stol sa zagrebačkim velikanom.

Potražite više informacija na temu HNL:

Osim sa odlaskom Petkovića, Dinamo se suočava i sa odlaskom možda i najvećeg kapitalca na Maksimiru, Martina Baturine. 

Baturina je imao skromnu minutažu na Euru uz svega odigranih pet miliona, a sada ga u svojim redovima želi vidjeti slavna Roma.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi