Na Maksimiru se formira "neprobojni štit": Dinamov stoperski tandem bit će daleko najjači u regiji

Dva reprezentativca na meti Modrih

Na Maksimiru se formira "neprobojni štit": Dinamov stoperski tandem bit će daleko najjači u regiji

Edmir Škorić

Hrvatski velikani Dinamo i Hajduk ovog ljeta jako su aktivni na tržištu i oba tima spremaju velika pojačanja.

Hajduk sa novim sportskim direktorom Ivanom Kalinićem i trenerom Gennarrom Gattusom ima velike planove. Sprema se formiranje sjajnog tima koji bi mogao da napravi iskorak i konačno donese titulu u Split.

Edin Džeko i Ivan Rakitić samo su neki od velikih igrača koji bi mogli doći na Poljud. Radi se na tome, no pitanje je hoće li na kraju obojica obući bijeli dres. Džeki je navodno Jose Mourinho dao dopuštenje za transfer, a sa Rakitićem se također vode pregovori.

Nema sumnje da bi dolaskom njih dvojice, a ostankom Livaje i Perišića, Hajduk imao tim za velike stvari, ali ne miruju ni na Maksimiru. Svjesni Hajdukovih "prijetnji", Modri se namjeravaju dodatno pojačat do početka nove sezone.

Već im je Hajduk ispred nosa zimus "oteo" Josipa Brekala, koji je u Split došao iz italijanske Fiorentine, a sada se vodi borba za bivšeg Osijekovog napadača koji nastupa za njemački Augsburg, Dion Drena Beljo. Riječ je 22-godišnjem napadaču koji sigurno neće ostati u Agsburgu te je u potrazi za novim klubom.

Oglasi

Hajduk ga pokušava dovesti, Dinamu je također zapao za oko, posebno jer bi mogao otići Bruno Petković, a istovremeno na Maksimiru rade na jačanju defanzivne linije.

Dinamo je tako zainteresovan za slovenskog reprezentativca Vanju Drkušića, 24-godišnjaka koji igra za ruski Soči i vrijedi 2,8 miliona eura. Proslavio se sa dva nastupa na Euru, te je uspio da zausavi napadače poput Vlahovića, Mitrovića i Kanea.

Sergej Jakirović želi dvojicu stopera ovog ljeta. A navodno su osim za Drkušića, zainteresovani i za hrvatskog reprezentativca Marina Pongračića. Mogao je zimus doći za samo 1,5 miliona eura iz Leccea, dok će sada Dinamo mnogo teže do njegovog potpisa.

Za igrača se već zanima veliki broj klubova, bez obzira što je s Hrvatskom ispao nakon grupne faze Eura, a vrijednost mu je porasla na čak 7 miliona eura.

Kada bi Dinamo zaista doveo u odbranu reprezentativne stopere Drkušića i Pognračića, to bi bio pravi hit i Jakirović bi dobio odbranu iz snova, a napad trenutni ionako je sjajan.

Oglasi

Povezuju se mnogi igrači s Dinamom, ali na kraju je pitanje ko će sve doći na Maksimiru. Čak i 22-godišnji Raul Torrente iz Španije nalazi se na meti Modrih. Ispao je s Granadom iz La Lige, ali posjeduje izuzetne kvalitete.

Još jedan igrač koji se spominje kao potencijalno pojačanje Dinama jeste Australac ex-Yu korijena, Nicolas Petar Milanović. Po vokaciji je lijevo krilo, no može igrati i desno, kao i na poziciji ofanzivnog veznog, pa bi Dinamo u njemu dobio pravog univerzalca.

Bit će zanimljivo pratiti ljetne aktivnosti hrvatskih velikana, sasvim će se sigurno pojačati i Rijeka, tako da nas zagarantovano čeka žestoka borba za naslov i u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamo je uspio doći prvi do cilja prošle sezone, ostavivši iza sebe i Rijeku i Hajduk, koji je dobar dio sezone bio na vrhu, ali je upao u krizu u posljednjem dijelu sezone. Modri su osim toga osvojili i Kup jer su u finalu u dva meča bili bolji od Rijeke. Njihovoj dominaciji za sada se ne nazire kraj, ali vjeruje se da bi Hajduk mogao biti konkurentniji nego ikada.

Sva tri tima igrat će i Evropu, s tim da je Dinamo osigurao grupnu fazu Evropske lige. Ekipa Sergeja Jakirovića igra play-off Lige prvaka, pa u slučaju i da ispadne, seli u grupe drugog UEFA takmičenja po jačini.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi