Daliću nije valjao, a sada iz Dinama pravi transfer karijere

Pregovori u toku

Daliću nije valjao, a sada iz Dinama pravi transfer karijere

Edmir Škorić

Hrvatski selektor Zlatko Dalić svjestan je da je bilo možda stvari koje nije uradio najbolje i da je i sam dijelom kriv što se put Vatrenih na Euru u Njemačkoj okončao već nakon grupne faze.

Hrvatska se nalazila u grupi smrti, ali kao viceprvak svijeta iz 2018. godine i trećeplasirani sa prošlog Mundijala, ovaj tim se respektovao i s obzirom na količinu kvaliteta kojim raspolaže, smatralo ga se favoritom iz sjene.

Ipak, težak poraz do Španije i dva nesretna meča u kojima su ostajali bez pobjede u sudijskoj nadoknadi, učinili su da Hrvatska iako treća ostane bez osmine finala, a sam ostanak Dalića na klupi Vatrenih došao je pod znak pitanja, mada u HNS-u uvjeravaju da će ostati sve do kraja Mundijala 2026. godine, odnosno do isteka ugovora.

Nakon neuspješnog Eura, novinari "rešetaju" Dalića pitanjima, a jedno do njih je bilo da li je fudbaler Dinama Martin Baturina zaslužio veću minutažu.

"On je na treninzima pokazao da ima ono što nama fali. Sigurno je da će dobivati sve više prilike igrati. On je jedan od onih koji će nas predvoditi u budućnosti", rekao je Dalić.

Oglasi

21-godišnji ofanzivni vezni Dinama na Euru je odigrao samo pet minuta, ali sada dolaze vijesti koje će ga učiniti jako sretnim. Naime, kako javlja i Fabrizio Romano ekskluzivno, Roma je otvorila pregovore s Dinamom o transferu ovog talentovanog igrača.

SSC Napoli i AC Milan također su bili zainteresirani, ali AS Roma se nalazi u pol poziciji nakon što je navodno sam Baturina pristao da potpiše za Vučicu.

Baturina je prošle sezone upisao 50 nastupa za Dinamo i postigao sedam golova uz devet asistenciaj, osvojivši duplu krunu u Hrvastkoj.

S obzirom da ima ugovor do ljeta 2028. godine, očekuje se da Modri dobro zarade. Tržišna mu je vrijednost 20 miliona eura, ali nema za sada naznaka koliko ga je Roma spremna platiti.

Oglasi

On je igrao za se omladinske selekcije Hrvatske, a od novembra 2023. je član seniorske vrste i ima četiri nastupa. Na Euru nije mogao puno pokazati, ali svejedno bi mogao da ostvari transfer života.

Interesantno je da je rođeni Splićanin koji je prve korake napravio u Hajduku, ali u veoma ranoj dobi života prešao je u Zagreb u Dinamovu akademiju i izrastao je u jednog od najboljih hrvatskih fudbalera.

Osim njega, upitan je i ostanak Brune Petkovića, kojeg je Dinamo također spreman prodati. Na Maksimiru očekuju da napune kasu od prodaje reprezentativaca, a imaju zagarantovan nastup u grupnoj fazi Evropske lige, što će im biti dodatni veliki prihodi.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamov prioritet ponovo će biti osvajanje oba domaća trofeja, ali imat će jaku konkurenciju u sve jačem Hajduku, kojeg je preuzeo Gennaro Gattuso i za koji bi mogao potpisati i bh. reprezentativac Edin Džeko, dok se spominje i dolazak Ivana Raktiića.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Takav igrač se ne prodaje, još godinu dvije najmanje. Ne razumijem više taj nogomet....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi