Živa ikona Maksimira odvodit Petkovića u novi klub? "Dobri smo prijatelji, bit ću sretan da..."
Foto: Pixsell

Ponovo se šuška o transferu

Živa ikona Maksimira odvodit Petkovića u novi klub? "Dobri smo prijatelji, bit ću sretan da..."

Admin Čaušević

Bruno Petković će biti ponovo na iskušenju da li napustiti Dinamo. Prošlog ljeta je produžio vjernost zagrebačkim Modrim, dok ga i u ljetnom prijelaznom roku sigurno očekuju ponude inostranih klubova.

Možda su ga u prvom dijelu sezone usporile povrede, ali sjajnim partijama na proljeće Petković je pokazao da je neupitna klasa za SHNL pa je opcija da se ponovo otisne u inostranstvo vrlo izvjesna.

Već danima turski mediji pišu o mogućem transferu u Trabzonspor. Turci su prošle godine bezuspješno pokušavali, ali sada se ponovo vraćaju po "devetku" Dinama.

Turski Akšam sada donosi vijest da su na obalama Crnog mora odlučni u namjeri da ponovo u isti tim spoje Petkovića i Mislava Oršića koji je živa ikona Maksimira.

Oršić je prošlog ljeta stigao u Trabzonspor, ali se odmah teško povrijedio i pauzirao je duže od pola godine. Nedavno se vratio na teren i od njega se tek čekaju velike stvari.

Turci pišu kako će Trabzonspor pokušati iskoristiti Oršića kao dodatnu kartu da privoli Petkovića koji u Dinamu ima otkupnu klauzulu od 2.5 miliona eura.

Oglasi

Zagrebački velikan se u suštini i neće previše pitati upravo zbog ugrađene otkupne klauzule i praktično će sve zavisiti od 29-godišnjka iz Metkovića i njegovog odgovora.

Trener Trabzonspora Abdullah Avci je već aminovao dovođenje Petkovića i sada je na klupskom rukovodstvu da aktivira klauzulu.

"Veoma sam dobar prijatelj s Petkovićem. Asistirali smo jedan drugom za mnogo golova i slavili smo zajedno. Bio bih sretan kad bih imao novu priliku da zaigram s njim", prisjetili su se Turci izjava Oršića o Petkoviću.

Sjajno krilo je apsolutni heroj navijača Modrih. U Zagrebu ima niz murala, a posebno se pamti njegova sada već čuvena rečenica: "Nema većeg kluba od Dinama".

Eventualni odlazak Petkovića bi sigurno predstavljao ozbiljan udarac za Dinamo pošto se radi o istinskom lideru kako na terenu tako i u svlačionici.c

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti