Na Maksimiru se lakše diše: Dinamo primio gol sa igračem više i od gotovog mogao napraviti veresiju
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Nastavljaju utrku sa Rijekom,

Na Maksimiru se lakše diše: Dinamo primio gol sa igračem više i od gotovog mogao napraviti veresiju

Haris Zilić

Odigrana je zaostala utakmica petog kola HNL-a u kojoj je Dinamo na Maksimiru ugostio ekipu Varaždina i na kraju slavio rezultatom 2:1 te nastavio utrku sa Rijekom za titulu prvaka Hrvatske.

Početak utakmica pripao je Dinamu. Gosti nisu ništa napravili pred golom Modrih.

Iz takve igre i dominacije Dinamo stiže do gola. U 26. minuti lijepo je pogodio Baturina za 1:0, asistent je bio Mišić.

Mogao je Dinamo do još kojeg gola u prvom poluvremenu, ali izostajala je završnica u nekim izglednim situacijama.

U nastavku slična uigra na terenu, gosti ništa nisu napravili u fazi napada, a Dinamo je strpljivo gradio igru i stvarao šanse.

Novo slavlje za domaćine u 54. minuti, majsotrski je pogodio Vidović za 2:0, asistencija je sada upisana Bulatu.

Oglasi

U 64. minuti novi udarac za goste, Jelenić je dobio direktan crveni karton i Varaždin je ostao sa igračem manje do kraja susreta.

Kada se činilo da će Dinamo meč mirno privesti kraju, gosti su uspjeli sa igračem manje iz prvog udarca prema na golu na današnjoj utakmici da postignu pogodak. U 72. minuti na 2:1 smanjio je Drožđek.

Do kraja utakmice bilo je prilika pred golom gostiju, ali ostalo je konačnih 2:1 za Dinamo.

Dinamo sada na drugom mjestu ima 66 bodova, lider Rijeka je skupila 68 i do kraja prvenstva u narednih šest kola bit će velike borbe za titulu, a podsjetimo međusobni duel Rijeke i Dinama igra se 5. maja na Rujevici.

U narednom kolu Dinamo ima gostovanje kod Lokomotive u gradskom derbiju, dok Rijeka na svom terenu dočekuje ekipu Gorice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, zaostala utakmica 5. kola:

Dinamo Zagreb - Varaždin 2:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi