Završen transfer Brune Petkovića, potpisuje na tri godine, Dinamu pristižu novi milioni

Hrvatski napadač u Turskoj

Završen transfer Brune Petkovića, potpisuje na tri godine, Dinamu pristižu novi milioni

Edmir Škorić

Turski TRT javlja da je hrvatski napadač Bruno Petković "sretno završio transfer u Trabzonspor".

Trabzonspor je dočekao sretan kraj u transferu Brune Petkovića, za kojim traga već duže vrijeme. Ovaj tim dogovorio je sve sa zagrebačkim Dinamom oko visine odštete, a potom i sa igračem uslove.

Novi trener Trabzonspora Nenad Bjelica inzistirao je na dovođenju Petkovića kojeg jako dobro poznaje iz HNL-a. Dinamo je prvobitno zahtijevao četiri miliona eura, Trabzon nudio dva, ali su se našli na pola puta, pa će Modrima pripasti tri miliona.

Nakon što se slože posljednji detalji dogovora, Trabzonspor će potpisati trogodišnji ugovor s Brunom Petkovićem.

28-godišnji napadač, koji je igrao i za italijanske ekipe poput Catanije, Verone i Bologne, prošle je sezone za zagrebački Dinamo odigrao 42 službene utakmice, postigao je 14 golova uz 9 asistencija. Za Hrvatsku je upisao 38 nastupa i postigao osam golova.

Oglasi

U Trabzonsporu se nadaju da će doći i drugi reprezentativac Hrvatske i još jedan bivši dinamovac, Mislav Oršić, a podsjetimo da je član ovog turskog tima i bivši bh. reprezentativac Edin Višća.

Blizu odlaska iz Dinama je i sjajni golman Dominik Livaković, a i on će vjerovatno put Turske. Livaković je sve dogovorio sa Fenerbahčeom, Turci su prenijeli da je transfera završena stvar, no postoji ipak jedna prepreka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zove se Dinamo, Livakovićev trenutni klub, a naravno radi se o visini obeštećenja. Fener je spreman ponudi šest miliona eura, Dinamo traži deset i neće lako popustiti.

Turska liga bit će izuzetno zanimljiva za ovdašnje područje, budući da je nedavno i Edin Džeko potpisao za slavni Fenerbahče.

Top Komentari

Skender
Ovaj dinamo bolje posluje nego pola drzava. Zasto njihov ograc vrijedi 10-tak miliona a ovi iz nasih klubova 100.000 eura???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti