Višća postigao najemotivniji gol u karijeri, a reakciju navijača oba kluba pamtit će dok je živ

Drugi gol u sezoni

Višća postigao najemotivniji gol u karijeri, a reakciju navijača oba kluba pamtit će dok je živ

E. Ganibegović

Bivši bh. reprezentativac Edin Višća postigao je gol za kraj sezone u Turskoj i svoj najemotivniji u karijeri, a ovacije je dobio od strane oba tima.

U okviru posljednjeg, 38. kola turske Super lige, Trabzonspor je poražen na gostovanju kod Basaksehira rezultatom 3:1.

Domaći tim je u vodstvo doveo Turuc u 34. minuti utakmice, da bi vodstvo uduplao Elmali koji je na otvaranju drugog poluvremena postigao autogol.

Nadu vratima u 62. minuti vraća bivši bh. reprezentativac, Edin Višća. Brzonogi dečko iz Olova postigao je gol protiv tima u kojem je živa legenda i u kojem je proveo najveći dio karijere, te osvojio titulu prvaka Turske.

Za njega je ovo sigurno bio najemotivniji gol u karijeri, a iz poštovanja prema bivšem klubu i njegovim navijačima, nije ga proslavio.

[twitter]https://twitter.com/anindagol23/status/1666148786463178756?s=20[/twitter]

Oglasi

Prilikom izlaska s terena je Višća dobio i ovacije od strane navijača oba kluba. Itekako ga cijene i navijači u Trabzonu jer je i ovom timu donio titulu prvaka Turske.

Tačku na i je u ovoj utakmici stavio Lima golom u 79. minuti. Naš Edin Višća igrao je svih 90 minuta, a ovo mu je bio drugi gol ove sezone u kojoj je veći dio bio van stroja zbog teških povreda.

Njegov Trabzonspor sezonu će završiti na šestom mjestu s 57 bodova, dok je mjesto iznad Basaksehir s pet bodova više. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 38. kolo:

Basaksehir - Trabzonspor 3:1 (Turuc 34', Elmali 48' (AG), Lima 79'; Višća 62')

Top Komentari

Arnel925
Prodao je reprezentaciju kad nam je najpotrebni bio eh to ću pamtiti zauvijek
0 1
Mel_Glupson
Veci od onog smrada Dzeke
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi