Brutalna kompilacija odbrana Davida de Gee od tri sekunde

Svijet cirkuza sa Špancem

Brutalna kompilacija odbrana Davida de Gee od tri sekunde

Mnogi su Špance vidjeli kao pobjednike Svjetskog kupa, no dan prije nego što krenuli u rusku avanturu kriza je pogodila španjolski kamp.

Trener Julen Lopetegui bio je bezobzirno otpušten zbog potpisa za Real Madrid. Kao rezultat toga odnosi su poremećeni bez obzira što je za selektora postavljen slavni Fernando Hierro.

Španija je osigurala mjesto u sljedećem krugu osvajanjem skupine B, no u osmini finala eliminirani su od domaćina.

Iako je Španija izgledala neuvjerljivo, najgori njihov igrač bio je golman De Gea. Prvo mu je Ronaldo zabio tri gola, od toga i jedan gdje je mogao nogom odbraniti šut, ali nije nego je preusmjerio loptu u gol.

Njegove bijedne partije nastavile su se i u sljedećim utakmicama, a na koncu ustanovljeno je da za četiri meča De Gea odbranio samo jedan šut. Sedam udaraca su protivnici uputili prema golu Španije i zabili šest golova.

Na internetu se odmah potom pojavila kompilacija u stilu one kao kada su "zbrojeni" svi golovi Lorda Bendtnera za Juventus, kada je u jednoj sezoni zabio nula golova.

Jedan gledalac nije mogao pronaći brutalniji način da ismije De Geu, a neki od njih se pitaju da li će uopće stajati na golu Manchestera kada počne sezona, jer lošije od ovoga ima samo da nije uknjižio nijednu odbranu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi