Bryan Cristante je od danas igrač Rome
Foto: Twitter

Ugovor otkupljen

Bryan Cristante je od danas igrač Rome · Zvanično

Roma je prošlog ljeta dovela Bryana Cristantea u svoje redove, na posudbu iz Atalante.

Tada je Cristante, uz naknadu od pet miliona eura, stigao na posudbu s obavezom otkupa ugovora, a danas je ista aktivirana.

Naime, Roma je objavila da je otkupljen Cristanteov ugovor, te da je 23-godišnji veznjak od danas i zvanično igrač rimskog kluba.

Roma je za Cristanteov potpis platila dodatnih 15 miliona eura, a Atalanta bi kroz različite bonuse mogla inkasirati još 10.

Cristante se uspio nametnuti u prvom timu Rome od svog dolaska iz Atalante, te je za Vučicu ove sezone upisao 31 nastup u svim takmičenjima. Postigao je četiri gola i dodao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Cristante je produkt omladinskog pogona Milana, kluba iz kojeg je 2014. godine prešao u Benficu.

Portugalski velikan je Cristantea nakon posudbe, prošlog ljeta zvanično prodao Atalanti za pet miliona eura. Atalanta ga je ubrzo nakon kupovine proslijedila Romi...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Bas jaka transfer politika, do 30 miliona moze kostati sa raznim bonusima, a jedan Salah ode za 45, sad vrijedi bar 150, zalosno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti