Džeko: Definitivno mi nedostaje Salah

Bh. reprezentativac za britanski Telegraf

Džeko: Definitivno mi nedostaje Salah

Edmir Škorić

Edin Džeko je u intervjuu za britanski Telegraph govorio o Mohamedu Salahu, uspjehu Rome u Ligi prvaka, meču protiv Barcelone, prisjetio se i Manchester Cityja.

U utorak navečer Roma igra protiv Liverpoola na Anfieldu prvi susret polufinala Lige prvaka. Vučicu niko nije očekivao ovako daleko u najelitnijem klupskom takmičenju, a nakon čudnovatne pobjede nad Barcelonom (3:0) niko više ne otpisuje unaprijed Edina Džeku i društvo.

Prisjetio se Edin kako napadač poput njega ne odgovara Pepu Guardioli, koji danas vodi Manchester City.

"Guardiola je jedan od onih menadžera koji preferiraju drugačije napadače od onih kakav sam ja, ali on je svejedno uspješan. Mada, mislim da će u nogometu uvijek biti neophodna klasična devetka", kazao je Džeko.

Džeko žali zbog odlaska Salaha iz Rome, a Egipćanin je u Liverpoolu ove sezone zabio 40 pogodaka.

"Prije svega je ružno što je otišao, ali očito je morao da ide. Na kraju je uradio sjajne stvari u Premier ligi, koja nije nimalo jednostavna za igrati. Mo je veliki igrač i super dečko, a nadamo se da će ove godine srušiti mnoge rekorde. Nadam se da će ih još puno zabiti u Premier ligi, ali ne i u Ligi prvaka ove sezone", ističe uz smijeh naš napadač.

Smatra Džeko da mu je Salah dosta pomogao u sezoni kada je postigao 39 golova.

"Prošle godine postigao sam 39 golova, a ove godine samo 20. Jako sam sretan što je otišao, ali očito je da mi Salah nedostaje", tvrdi Dijamant.

O velikoj pobjedi protiv Barcelone, Džeko je kazao: "Bili smo opušteni, zapravo ne u smislu kao da smo mrtvi, već jednostavno nije bilo previše pritiska. Imamo kvalitetu da pobijedimo bilo koga, ali nakon 4:1 u prvoj utakmici niko nije očekivao da se onako vratimo. Međutim, pun stadion, dosta naših navijača, a onda i rani gol koji nam je donio dosta snage i energije, pa smo uspjeli dati još dva. Onaj gol u Barceloni je bio presudan. Kod 3:1 mislio sam da to nije loš rezultat, ali kada smo primili i četvrti mislio sam da je gotovo, znao sam da je to skoro nemoguće kada igrate protiv Barcelone. No onda se desila jedna od najboljih igara u povijesti Rome", tvrdi Džeko.

Taj osjećaj, nakon što je izbacio Barcu, Džeko je imao još jednom ranije...

"Da, slično sam se osjećao i kada smo dobili QPR i osvojili Premier ligu. Ovaj put nam ta pobjeda nije donijela neki trofej, ali bilo je posebno pobijediti Barcelonu 3:0".

Džeko nije baš želio Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Obično prije žrijeba dobijete to pitanje s kim ne želite da igrate, a ja nisam želio Barcelonu ili Manchester City. I onda smo dobili Barcelonu".

Snaga Rome?

"Samo jedna riječ - tim. Sve što smo napravili je zahvaljujući tome što smo tim. Ne kao pojedinci već kao tim. I vjerovali smo kada niko nije vjerovao", zaključio je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bilo je u jednom trenutku samo pitanje trenutka kada će Džeko otići u Chelsea u januaru, no on se odlučio na kraju ostati.

"Kada vidim šta se događalo prošlog mjeseca, definitivno sam sretan što sam ostao. Chelsea je veliki klub, sretan sam što su me željeli, ali na kraju mislim da je dobro što sam ostao. Htio sam da igram Ligu prvaka i po prvi put igrati četvrtfinale Lige prvaka. Sada se borim za finale, znači dobro sam odlučio", ističe Džeko.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Dobar intervju
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi