Bude li ijedan igrač pozitivan na koronu, klub gubi 3:0 i ispada iz Evrope!?

UEFA uvodi bizarno pravilo?

Bude li ijedan igrač pozitivan na koronu, klub gubi 3:0 i ispada iz Evrope!?

E. Škorić
Teme:

Činjenica je da je koronavirus promijenio svijet nogometa, a nova sezona bi mogla biti popraćena nekim naizgled bizarnim pravilima.

UEFA će nastojati da u novoj sezoni uvede rigorozne mjere kako bi sačuvala zdravlje aktera i navijača, pa je izvjesno da ćemo, ako se pandemija ne zaustavi,dobar dio utakmice gledati bez prisustva publike, ali to nije sve.

UEFA također razmatra da, ako ijedan igrač nekog tima bude pozitivan na koronavirus, a govorimo o nastupima u Ligi prvaka, Evropskoj ligi i reprezentativnim natjecanjima, automatski rivalu dodijeli pobjedu službenim rezultatom 3:0.

Ukoliko se to dogodi u nekim od pretkola, gdje se igra jedna utakmica, to bi automatski značilo i ispadanje iz Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očekuje se da svi članovi timova budu u više navrata testirani prije svake utakmice, ali ovo su za sada tek prijedlozi koje UEFA razmatra i ako ih uvede, onda definitivno više ništa neće biti isto kada je nogomet u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi