Obavljen žrijeb Lige prvaka: Klub iz regije čeka težak put
FOTO: EPA

Preliminarna runda

Obavljen žrijeb Lige prvaka: Klub iz regije čeka težak put

Haris Zilić

Nova sezona Lige prvaka počinje krajem juna utakmicama preminirarne runde takmičenja, a nakon toga 11. i 12. jula na rasproedu su i prve utakmice prvog pretkola gdje će biti i bh. prvak ekipa Zrinjskog.

U Nyonu je danas obavljen žrijeb preliminarne runde,a u bubnju su se našli prvaci Crne Gore, Islanda, Andore i San Marina, četiri najslabije lige prema trenutnim koeficijentima.

Preliminarna runda se igra po turnirskom sistemu. Prvo mečevi polufinala, a zatim i meč finala nakon kojeg će pobjednik u prvo pretkolo Lige prvaka, dok će poraženi nastaviti put u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Kuglice su u polufinalu preliminarne runde spojile ove parove:

Atletic Club d'Escaldes (Andora) - Budućnost Podgorica (Crna Gora)

Tre Penne (San Marino) - Breidablik (Island)

Oglasi

Turnir će se odigrati na Islandu, u gradu Kópavogur, iz kojeg dolazi aktualni islandski prvak Breidablik.

Polufinalne utakmice na rasporedu su u utorak 27. juna dok je finale zakazano za 30. juni.

Naredne sedmice je žrijeb za prvo i drugo pretkolo Lige prvaka.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog predstavljat će našu državu u prvom pretkolu Lige prvaka gdje će imati status nositelja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Obzirom da su poznati svi klubovi učesnici u evropskim takmičenjima naredne sezone, tako su i poznati potencijalni rivali našeg prvaka, a to su:

Zrinjski u prvom pretkolu Lige prvaka može dobiti za protivnika ekipe: Lincoln (Gibraltar), Klaksvik (Farska Ostvra), Dinamo Tbilsi (Gruzija), Rakow (Poljska), Partizani (Albanija), Hacken (Švedska), Farul (Rumunija), Valmireas (Latvija), Balkani (Kosovo), Larne (Sjeverna Irska), Urartu (Armenija), Hamrun (Malta), Hesperange (Luksemburg), Struga (Sjeverna Makedonija) i pobjednik preliminiarne runde u kojoj igraju: Budućnost Podgorica (Crna Gora), Breidablik (Island), Tre Penne (San Marino), Atletic Escaldes (Andora).

Top Komentari

Aleksandar1976
Naravno da je Srbija
0 0
user1655831611
Dajte Budućnost da se igramo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi