Budućnost nadigrala Simm Bau: Mujarić junak Banovićana!

Prva liga FBiH

Budućnost nadigrala Simm Bau: Mujarić junak Banovićana!

S. Mlaćo

U veoma zanimljivom meču 16. kola Prve lige FBiH snage su odmjerili Vis Simm Bau i Budućnost.

Susret je odigran u Žepču, a gosti su slavili pogotkom Kemala Mujarića koji je postignut na početku drugog dijela.

Budućnost je ofanzivna ušla meč, ali domaći su bude i prijete preko Kovača i Travančića. Bili su bolji rival pred kraj prvog dijela, a onda ostaju sa desetoricom. Zbog udaranja laktom isključenje je zaradio Aladin Isaković.

Gosti bolje otvaraju drugi dio pa u 52. minuti Mujarić eurogolom pogađa za slavlje saigrača.

Domaći su pokušavali do izjednačenja, ali i Budućnost je bila veoma opasna.

Ostalo je 0:1, gosti su imali razloga za slavlje, dok je skupocjena domaća momčad potpuno razočarala. Iskusni Smajil Karić potpuno je nadmudrio mladog kolega sa druge strane Ajdina Mrgudu čija momčad nije pokazala mnogo, čak naprotiv.

Prva liga FBiH, 16. kolo:

NK Vis Simm Bau - FK Budućnost 0:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Vis Simm Bau: Mustačević, Hasić, Dizdarević, Huseinspahić, Travančić, Konjalić, Stapić, Pandžić, Jamak, Isaković, Kovač.

FK Budućnost: Mujkić, Lugavić, Islamović, Mahmutović, Begović, Džinić, Šišić, Pirić, Hasanbegović, Numanović, Mujarić.

Top Komentari

zika3
što ima loše u riječi po******, nije mi jasno zašto ste je prekrili...
0 0
zika3
Čestitke mom prijatelju Smailu Kariću na osvojena 3 boda i povratku na klupu Budućnosti, nije iznenađenje kad znalac nadmudri po******a, što se tiče Kene Lugavića, poruka je ova "Ratniče "nikada te nećemo zaboraviti jer si bio najpošteniji, najsrčaniji i najkorektniji igrač, koji je nosio dres HNK"Orašja" , neka ti je sretno ...ipak kod kuće je najljepše....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi