Divljačke scene u Prvoj ligi FBiH: Fudbaler Stupčanice zvjerski pretučen pred stotinama prisutnih!

Disciplince čekaju pune ruke posla

Divljačke scene u Prvoj ligi FBiH: Fudbaler Stupčanice zvjerski pretučen pred stotinama prisutnih!

A. Čaušević

Četvrto kolo Prve lige FBiH okončano nemilim scenama.

Minimalna pobjeda Budućnosti nad Stupčanicom ostala je u sceni svega što se dešavalo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na stadionu u Banovićima. Nekoliko stotina navijača Stupčanice je doputovalo iz Olova kako bi dalo podršku voljenom klubu.

Kako bi ih zaštitili od kiše organizatori utakmice su odlučili da ih smjeste na istu tribinu sa domaćim navijačima pošto je ista natkrivena.

S obzirom na neizvjesnost i dosta napet meč tenzije između navijača dva kluba su postajale sve veće, a sve je eskaliralo na kraju kada je došlo i do određene vrste nasilja.

Naime, jedan od neodgovornih navijača Budućnosti je uletio u teren te brutalno pretukao fudbalera Stupčanice Senada Selimovića koji je završio krvavog lica.

Oglasi

SportSport.ba je kontaktirao Selimovića, ali kako nam je rečeno o svim događajima Stupčanica će se očitovati zvaničnim saopštenjem.

Bilo kako bilo, radi se o ogromnim propustima u organizaciji te klub iz Banovića sada strahuje od drakonske kazne i igranja od nekoliko utakmica pred praznim tribinama.

May be an image of 1 person

Vidjeti fudbalera krvavog lica nakon utakmice je sve osim dobra reklama pa se i rukovodstvo Prve lige FBiH, tačinije FS FBiH, treba dobro pozabaviti tematikom "Sigurnost fudbalera na stadionima"

Treba podjestiti i da se nakon meča protiv Zvijezde(2:2) trener ekipe iz Gradačca, Nebojša Đekanović, žalio da je napadnut u tunelu gdje je prema njegovim tvrdnjama uhvaćen za vrat i udaren u predjelu glave.

Oglasi

U međuvremenu, klub iz Banovića se oglasio saopštenjem kojim je osudio nemile scene.

Poštovani pratioci i navijači FK Budućnost Banovići želimo da kratkim saopćenjem osudimo nemile scene koje su se desile po završetku utakmice protiv ekipe Stupčanice iz Olova.

"Izričito smo protiv bilo kakvog vida nasilja, trudili smo se biti što bolji domaćini i na domaću tribinu koja je natkrivena pustili smo navijače NK Stupčanica kako ne bi kisnuli na gostujućoj tribini. Isti su nam uzvratili najgnusnijim psovkama (žene, djecu, roditelje) pljuvanjem itd.

[facebook]https://www.facebook.com/fkbb1947/posts/pfbid0rCn9m3Rds3pGgxzyZnPSaY4yrVXWDpYUZs8vzRnYP33qxBR6QRkywnJHTEijJCT3l[/facebook]

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Time su izrevoltirali domaću publiku, te se ta nervoza prenijela i na teren kada jedan od navijača naše ekipe preskače zaštitnu ogradu iako smo imali dovoljan broj obezbjeđenja i policije te napada igrača Stupčanice kojem u ime FK Budućnost Banovići iskreno želimo brz oporavak. Ne opravdavamo navedeni potez našeg navijača ali ni sve navedeno što je došlo kao posljedica toga.

U nadi da ćemo iskorijeniti ovakve scene sa fudbalskih terena, izvinjavamo se svim pravim navijačima NK Stupčanica, igračima navedene ekipe i kompletnoj fudbalskoj javnosti u Bosni i Hercegovini", poručili su iz Banovića.

Top Komentari

Jadnimi
Kazniti delegata i sudiju jer su dozvolili da se utakmica nastavi. registrovati 3:0, suspenzija terena i ako se uklapa u pravilnik - bodovi. Radi jednog kvazinavijača, regularnost takmičenja, dovodi se u pitanje.
3 0
pikaboo
6 zastitara smatrate dovoljnim brojem da obezbijedite jednu utakmicu, Esmire mamicu ti tvoju odvano te cekam i iskreno se nadam nasem prvom susretu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi