Buffon novčano kažnjen zbog psovanja Boga

Italijani bez milosti

Buffon novčano kažnjen zbog psovanja Boga

S. Grebović

Legendarni čuvar mreže Juventusa Gianluigi Buffon jučer je zvanično kažnjen od strane Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zbog izraza koji je ocijenjen kao bogohuljenje.

Apsolutni rekorder po broju mečeva u italijanskoj Seriji A lakši je za sa 5.000 eura zbog "načina" na koji se obratio svom saigraču Manolu Portanovi.

Pomenuti incident dogodio se za vrijeme utakmice polufinala Kupa Italije protiv Intera koju su Bianconeri riješili u svoju korist sa 2:1.

Sve je zabilježeno putem audiozapisa i kazna je sasvim sukladna mjerama Italijanskog saveza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od početka epidemije utakmice se igraju pred praznim tribinama pa je samim tim lakše zabilježiti dovikivanja igrača na terenu. Tako su do sada izrečene dvije mjere zbog vrijeđanja Boga prema igračima Rome i Lazija, Bryan Cristante i Manuel Lazzari. 

Top Komentari

YouTalkinToMe
Kako jedni dobiju za bogohuljenje suspenziju a bufon novčanu kaznu.
1 2
SonPen1946
Onda bi Husref Musemic dozivotno suspendiran u Italiji.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi