Žiri od 18 golmana je izabrao najboljeg svih vremena: Pobijedio je Buffon!

Veliko priznanje

Žiri od 18 golmana je izabrao najboljeg svih vremena: Pobijedio je Buffon!

A. Čaušević

Za nekog sportistu nema većeg priznanja od onog kada ga kolege proglase najboljim. Upravo to se desilo legendarnom Gianluigiju Buffonu (42). 

Italijanski golman traje već 27 godina. Debitovao je 1995. godine u dresu Parme, a skoro tri decenije kasnije i dalje brani vrhunski. Trenutno je član Juventusa gdje je proveo i većinu karijere.

Svoju klasu je potvrdio prije nekoliko sedmica kada je imao sjajnu noć na Nou Campu te je uspio zaustaviti Lionela Messija.

Golman Juventusa je proglašen najboljim sa sedam glasova ispred Lava Yashina (5) i Dine Zoffa (2) koji su branili u prošlom stoljeću. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Po jedan bod su osvojili Banks, Casillas, Maier, Mazurkiewicz, Rogerio Ceni, Taffarel i Schmeichel.

Inače, stručni žiri između ostalih činili su Manuel Neuer, Julio Cesar, Peter Schmeichel, Gabor Kilary, Santiago Canizares i drugi.

Top Komentari

makelele
Manuel Neuer je najbolji golman svih vremena... lik je revolucionirao golmansku poziciju
3 9
Sanska_Prangija
Pa ja ne poznaju dijeca Velikog Olivera
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti