Legendarni Buffon je danas doživio jedno od najvećih poniženja u karijeri

Na golu Parme

Legendarni Buffon je danas doživio jedno od najvećih poniženja u karijeri

H. Zilić

Derbi Serije B igraju Lecce i Parma, dva tima koja za cilj imaju povratak u Seriju A.

Obzirom na situaciju na terenu ovo je bio samo derbi na papiru, jer je Lecce doslovno uništio goste.

U samom finišu utakmice rezultat je 4:0 za Lecce, a iskusni Gianluigi Buffon doživio je možda i najveće poniženje u karijeri.

Buffon je primio četiri gola za 28 minuta, tačnije u periodu od 16. do 44. minute, a hat-trick je u tom intervalu postigao Coda koji je najbolji pojedinac na utakmici.

Legendarni Buffon je sve iznenadio kada je odlučio da ne ide u penziju i pomogne svom bivšem klubu u ostavrivanju cilja, povratka u društvo najboljih, ali današnja utakmica će što prije otići u zaborav kada je u pitanju popularni Gigi.

Top Komentari

King_Kenny
...najgore je kada ne znas reci kada je dosta...vratio se sugavac iz penzije da prestigne Maldinija po broju nastupa u Seriji A i ovi ga gurali dok to na silu nije uradio...trebao ga je prestizati po broju osvojenih titula LP,ali tu nije imao nikakve sanse pa makar branio jos 200 godina.
3 4
ljoze_ono_na
Legendo, zaboravio si napisati “legendarni” ispred Buffon na pocetku predzadnjeg paragrafa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi